Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker mye på at jeg ikke ser meningen med å leve.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg tenker mye på at jeg ikke ser meningen med å leve. Det høres mye mer depressivt og dramatisk ut enn sånn det er for meg, fordi jeg er egentlig veldig nøytral om det. Alt jeg mener er at jeg ikke skjønner hvorfor man skal slite så mye og jobbe så mye, når man får så lite igjen for det. Den eneste grunnen til at jeg ikke har "gjort noe med situasjonen" ennå er fordi de jeg er glad i og de som er glad i meg, vil sikkert få det vondt, selv om jeg selv ikke har det vondt. Jeg lurer egentlig på om jeg bør snakke med psykolog eller noe som kan ombestemme meg, selv om dette er noe jeg har tenkt på kjempelenge. Jeg sliter også å snakke med folk jeg kjenner om dette, og er litt redd for å bestille legetime selv, slik at jeg, forhåpentligvis, kan bli henvist til lege. Dette er ikke noe som vennene mine eller familien min kan hjelpe meg med, da jeg helst ikke vil snakke med dem om det. Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det å ha tanker om at man ikke ha tanker om at man ikke ser helt meningen med livet, kan være noe mange opplever.  Hvis dette kommer mye og man kanskje også føler seg trist eller følelsesflat, er det nok lurt å prate med noen om dette.  Kanskje er det noe i livet ditt som det går an å gjøre noe med, så du får det bedre og får mer glede og får mindre av håpløshetstanker.  

Du sier noe om at du ikke skjønner at man skal slite så mye og få så lite igjen for det.  Det kan være vanskelig å se helt meningen noen ganger, men det er også mulig å gjøre mye og føle en mening med det.  Akkurat dette går kanskje også an å prate litt med venner om.  -Hva opplever de som meningsfullt i hverdagsslitet og er det mulig å tenke litt annerledes for deg, for å føle litt mer mening.  -Se også artikkel under om det å tenke litt annerledes for å få det bedre.  

Jeg syns det høres ut som en god ide å ta en prat med lege eller kanskje gå innom helsesøster på skole eller helsestasjon for ungdom.  

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser