Hopp til hovedinnholdet

Jeg "gruer" meg til å ha bursdagsselskap

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har bursdag om ca en måned. Og jeg "gruer" meg egt litt til bursdagsselskap med venner og sånt. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg har aldri likt å ha bursdagsselskap med vennene mine. D går greit me familie. Jeg elsker å dra i bursdager til andre. Men jeg liker ikke å ha det selv, jeg liker ikke all oppmerksomheten. I fjor hadde jeg ikke selskap med venner, fordi jeg ikke ville, men da ble mange skuffa. Jeg liker ikke å ha mange personer hjemme hos meg. jeg er egt en ganske sosial person, selvom d høres litt antisosialt ut. Jeg kan godt ha 1 eller 2 venner hjemme hos meg, men helst ikke flere. Men jeg kan gjerne dra på selskap til noen ANDRE me 30 personer og elske det. Og jeg har ganske mange venner, så det ville nok blitt minst 15-20 personer i selskapet mitt. Det er rart, men jeg liker ikke å ha andre folk på rommet mitt og sånn, fordi der har jeg alle mine private ting og d er der jeg kan være alene osv. Vet jeg sikkert høres ut som en antisosial taper, men har dere noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Mennesker er forskjellige, noen liker mye oppmerksomhet mens andre liker det ikke så godt. Begge deler er normalt, og helt ok. 

Jeg forstår at du synes det kan bli litt for mye ved bursdagsfeiring. Har du snakket med foreldrene dine om dette? Kanskje du kan prøve å forklare dem hva du tenker rundt dette. 

Det er ikke slik at man må ha et stort bursdagsselskap, og når man skal feirer sin egen bursdag burde det være fordi man selv ønsker det, og ikke fordi man føler at man skuffer noen ved å la være. Det kan nok være minst like koselig for deg og dine gjester å ha et lite selskap med de aller nærmeste, hvis du kunne tenke deg det?

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser