Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg veldig ensom og har snakket med familie og venner om det uten å få noe godt svar tilbake. 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg føler meg veldig ensom .jeg er veldig erlig med venner, familie og med andre folk .jeg fikk ikke aldrialdri tilbake god svar.nå jeg har et barn bor sammen med mannen min. Når han sier til meg noe dårlig eller raat spørsmål da jeg er veldig aggressiv og føler meg veldig ensom.jeg har lyst at ham eller hans famile gi meg tilbake god svar men det er ikke det .

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du føler deg veldig ensom. Dette har du pratet med andre om, men du føler ikke at du får noen bra svar tilbake. Det er trist å lese at du ikke føler du får gode svar når du forteller andre hvordan du har det.

Kanskje forstår du ikke hvorfor du blir aggressiv på mannen din, men når du ikke har det bra så har du heller ikke så mye overskudd. Da skal det mindre til før man blir sint, spesielt på sine nærmeste. 

Det er mange som føler seg ensom, og du er ikke alene om det. Allikevel er det vondt og ikke greit å ha det slik. Noen tips til hva du kan gjøre når du sliter med ensomhet er å prøve å ta initiativ til å være sammen med andre personer som du liker. Ikke vær redd for at de skal si nei, men prøv og spør. Et annet tips er å være i fysisk aktivitet. Det kan også hjelpe hvis man føler seg sint. Gjennom fysisk aktivitet får du ut energi og kan føle deg mye bedre etterpå. Et siste tips er å begynne med organisert arbeid hvor man kan bli kjent med nye mennesker.

Disse følelser som du beskriver er vonde å bære på. Tanker og følelser henger sammen og påvirker hvordan vi har det. Det kan være til hjelp å få delt det man har inni seg, da kan man få sortert litt i tanker og følelser. Du skriver at du har fortalt familie, venner og andre folk at du er ensom. Jeg tenker du kan ha behov for å prate med noen som ikke kjenner deg fra før av. Du kan få hjelp på helsestasjon for ungdom der du bor. Der kan du snakke med helsesøster. Hvis du ikke har mulighet til å oppsøke helsestasjon for ungdom kan du benytte deg av en av hjelpetelefonene, f.eks Mental Helses hjelpetelefon. Det er åpent hele døgnet, det er gratis å ringe dit og du er anonym. Telefonnummer er 116 123. 

Legger ved noen aktuelle artikler.

Lykke til, jeg håper du får snakket med noen så du får det bedre.

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser