Hopp til hovedinnholdet

Har drevet med selvskading og skal på solferie med familien, hvordan kan jeg skjule det?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, familien min og jeg skal på tur til USA , Miami i jula. Og jeg har drevet med selvskading, kutting , som foreldrene mine ikkke vet om, og som jeg inne vil skal vite om. På turen blir det mye bading og gåing i t shorter. Hva skal jeg gjøre?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no!

Jeg forstår det slik at du har drevet med selvskading, men ikke gjør det nå. Dette vet foreldrene dine ingenting om. Denne ferieturen er til et sted det vil være naturlig å gå i t-skjorter og du lurer på hvordan du kan skjule arrene etter selvskadingen.

Dessverre er det nok ikke så lett å få skjult disse arrene annet enn å bruke langermet genser. Og det vil antakelig foreldrene dine reagere på fordi det er så varmt. Det som kanskje vil skape minst bekymring for deg er å fortelle om det som har skjedd. Hvis du ikke driver med selvskading lenger er det kanskje lettere for deg å fortelle historien din enn å prøve å skjule arrene.

Hvis det fortsatt er sånn at du selvskader deg vil jeg råde deg til å snakke med helsesøster hvis du har det på skolen din. Gjennom samtaler med henne kan du få satt ord på det som er vanskelig og kanskje ikke kjenne behovet for å kutte deg. Helsesøster kan også være en god støtte dersom du bestemmer deg for å fortelle foreldrene dine om dette. Hvis du ønsker det kan helsesøster være med i en samtale med deg og foreldrene dine.

Jeg håper du vil finne ut at det beste er å fortelle mamma og pappa dette. På den måten kan du slappe av på ferien og ikke bruke masse energi på å skjule det du har utsatt deg selv for.

God tur og lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser