Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på om jeg tørr å gå Halloween på grunn av Killer Clowns. Hva bør jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 11 år gammel gutt som egentlig hadde tenkt til å gå Halloween i år, men etter Killer Clowns kom til Norge så tørr jeg egentlig ikke å gå ute på HALLOWEEN da er det sikkert sykt mange klovner... Har gått Halloween mange ganger før og aldri har jeg vært redd for å gå Halloween men nå plutselig er jeg redd da... Tror heller ikke mange av vennene mine skal gå Halloween i år, forgrunn av Killer Clowns.. Hva synes du burde jeg tørre og gå Halloween i år? Jeg er egentlig ikke pyse heller men når det går helt til Killer Clownes begynner jeg og bli litt skremmt... Trenger hjelp.. Takk for svar! :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du egentlig har tenkt til å gå Halloween, men at du har blitt litt skremt av såkalte Killer Clowns og lurer på om du skal gå Halloween eller ikke. Det er veldig forståelig at du kan oppleve å bli redd av det som skjer når det gjelder klovner nå om dagen. 

Kanskje kan du prøve å tenke litt annerledes rundt dette med Killer Clowns for å se om du etterhvert får lyst til å gå Halloween likevel. Hvis du bruker tankene på andre ting enn det du opplever som skummelt og farlig, vil du ikke bli like fort redd. Å skyve unna tankene kan gjøre at man blir mindre bekymret og kan ha det bedre i hverdagen enn om bekymringene får ta overhånd. 

Prat med foreldrene dine om hvordan du har det.Fortell dem at du syns det er skremmende med disse klovnene og at du tenker på hva du skal gjøre når det gjelder å gå Halloween. Kanskje kan dere sammen finne gode forslag til hvordan du kan gå Halloween selvom du føler det er skummelt. Kanskje kan foreldrene dine være med deg å gå rundt ute hvis det kan være en ekstra trygghet for deg. Uansett må det være opptil deg å kjenne etter hva du føler og om du syns det er greit å gå Halloween.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser