Hopp til hovedinnholdet

Deprimert tre-fire ganger i året

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, noen ganger så føler jeg meg veldig deprimert. Det skjer kanskje ca tre-fire ganger i året. Jeg vet ikke hvorfor jeg føler det slik, jeg har det helt fint og det er ingenting jeg bekymrer meg for eller stresser meg for. Det beste jeg kan forklare er at keg får en sånn ubehagelig følelse i magen, ikke fysisk. Og noen ganger får jeg bare lyst til å gråte. jeg er heldig hvis jeg får 10 sekunder der jeg føler at alt er Ok og den vonde følelsen er vekke, men så kommer den tilbake. Jeg finner ikke noe som ligner på det jeg opplever på nettet, og det får meg til å føle meg alene. Det er kanskje veldig vanskelig å svare å dette men vet dere hva som feiler meg og hvordan jeg kan få det vekk?(vet det kommer tilbake uansett men jeg får det alltid vekk tl slutt uten at jeg helt vet hvordan) men jeg klarer bare ikke gå rundt med denne følelsen i flere uker. Mvh jente 13 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13

Så flott at du sender inn spørsmål til ung.no!

Du skriver at du føler deg deprimert 3-4 ganger i året, men at det går over. 

Alle har perioder med variasjoner i følelseslivet, spesielt i puberteten. Det er helt normalt at ikke alt føles topp til enhver tid. Ofte er det vanskelig å vite hva som er årsaken til at man føler seg deprimert eller trist. Det som er godt å vite er at det kan går over. 

Du sier at følelsen ofte varer i flere uker. Jeg lurer da på om følelsen går litt av og på, eller er tilstede hele tiden? Det kan være lurt å tenke gjennom i hvilke situasjoner følelsen er som verst og hva som gjør at du "glemmer" den litt. Det kan hjelpe deg til å få det bedre. Som sagt kan dette være helt normalt, men det er viktig å tenke på om det kan være noe mer.

Kanskje det kunne hjulpet deg å fortelle det til en god venninne? Det kan jo faktisk hende at hun har det som deg innimellom hun også. Hvis det er vanskelig å si det til en venn, er det slike følelser helsesøster på skolen kan hjelpe deg med. Ofte kan det hjelpe å finne på noe hyggelig sammen med venner eller bare få seg litt frisk luft. 

Det som er viktig er at du ikke går alene med disse følelsene. Del dem med noen du stoler på og søk hjelp hvis du føler at det er vanskelig å håndtere alene. 

 

Jeg legger ved to artikler som kan være nyttige for deg.
Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Har du det ikke bra? Slik kan du hjelpe deg selv

jente deppa

Den som ikke har det så bra, kan ofte føle andres gode råd som slitsomme. Som det der med å prate med en voksen. Hvor lett er det egentlig når man har det som værst og ikke engang klarer å fortelle det til sine foreldre? her kommer i alle fall noen tips fra psykologer og andre som vet hva man kan gjøre om man har det trist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser