Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 14år. Jeg sliter med følelser. Jeg har diabetes 1 kan det ha noe å si til alt dette?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14år. Jeg sliter med følelser. Jeg blir ikke veldig glad lenger, jeg blir ikke trist, jeg skjønner på enn måte ingenting lenger. Når jeg sier st jeg ikke skjønner noen ting lenger mener jeg at foreksempel mange gleder seg til jul, jeg skjønner ikke at det snart er jul. Hvis det foreksempel er jul skjønner jeg ikke det heller. Når noen stiller meg mye spørsmål blir jeg fort irritert jeg skjønner selv at jeg er irritert men klarer ikke være høfelig. Jeg har diabetes 1 kan det ha noe å si til alt dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Så fint at du skriver til oss på Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du blir frustrert så det er fint at du tør å spørre oss.

Det er ikke så unaturlig at følelser går opp og ned i pubertet og ungdomstid. Det er det nok mange som kan kjenne seg igjen i. Det kan også være slik at ting man har gledet seg til før som f eks jul, kan man plutselig ikke glede seg like mye til av ulike årsaker.

Du skriver at du har diabetes 1. Det kan jo gi deg fysiske symptomer som irritasjon når blodsukkeret er ustabilt. Det kan jo være at det er det som gjør deg irritert når noen snakker til deg eller maser?

Jeg lurer på hvordan det har vært for deg å få diagnosen diabetes 1?

Kanskje dette har preget deg mye mer enn du selv er klar over? Det er jo en sykdom  som får stor påvirkning for livet ditt - og det kan jo også kanskje handle om å ikke tørre glede seg over ting på samme måte som før? At du kanskje må forberede deg og planlegge mer enn før?

Kanskje dette er noe du kan snakke med helsesøster om? Jeg vil anbefale deg å snakke med noen og helsesøster har mye kunnskap både om diabetes og om følelser.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Ønsker deg alt godt videre!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Kosthold med diabetes type 1

Diabetes type 1 (colourbox.com)

Diabetes type 1 lever man med hele livet, derfor er det viktig at man blir trygg og fortrolig med sin egen situasjon. Riktig kosthold er viktig for å mestre sykdommen. I denne artikkelen gir ernæringsfysiologen tips for type 1-diabetikere.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykiske plager og lidelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykiske plager og lidelser