Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte klasse? Hvordan kan jeg redde vennskapet med venninnen min?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er første året på vgs. Jeg trives ikke i klassen i det hele tatt. Men læreren min mener at jeg ikke har grunnlag nok til å bytte klasse da det er det jeg vil. Kan jeg gå videre og evt hvor skal jeg henvende meg? Og en annen ting er at jeg har slitet mye med å være deppa og noe lignende angstanfall. Jeg ser at jeg har støttet meg for mye på bestevenninna mi som sliter med det samme (bare verre). Og jeg tror jeg har gjort ting verre for henne, har sagt unnskyld og det der. Jeg angrer så sykt på at jeg fortalte henne alt, og at jeg søkte råd hos henne. Men hun har bare trukket seg unna, og jeg virkelig ikke hva jeg skal gjøre for å redde vennskapet vårt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålene dine!

Bytte klasse

Det er kjedelig å høre at du ikke trives i klassen. Så bra at du har tatt dette opp med læreren din. Jeg håper læreren har foreslått tiltak for å bedre klassemiljøet og få opp trivselen i klassen? Hvis ikke kan du spørre hva læreren har tenkt å gjøre med dette. Du har nemlig krav på å ha det bra på skolen og kjenne at du hører til!

Du kan be om å få bytte klasse direkte til avdelingsleder eller rektor. Dette er ikke noe du har krav på, men skolen kan si ja eller nei til dette. Om læreren ikke greier å gjøre noe med klassemiljøet, kan du si ifra til avdelingsleder eller rektor om dette også.

Bevare vennskapet

Så leit å høre at dere holder på å gli fra hverandre. Det er ikke alltid så lett å vedlikeholde et vennskap, samtidig som man kjemper med andre problemer. Jeg tror først og fremst det vil være lurt om du og bestevenninnen din får pratet ordentlig ut om dette. I og med at dere sliter med de samme tingene kan dere jo være en støtte for hverandre - i stedet for at kun den ene må hjelpe den andre. Her kan det være fint å forklare henne at du ønsker å stille opp for henne - på samme måte som hun har stilt opp for deg!

Det er fint at du allerede har beklaget. Du har jo all rett til å søke støtte og råd hos henne, men om dette har gjort ting vanskeligere for henne, så var det bra at du beklaget deg og viste at du ser hvor vanskelig denne situasjonen er for henne. Her er det nok viktig at du viser henne hvor mye du bryr deg. Still opp for henne når hun trenger det, og ta gjerne initiativ til å gjøre hyggelige ting sammen slik at du viser at du ønsker å bevare vennskapet. Alle vennskap krever jo tross alt litt arbeid, så det gjelder egentlig bare å ta initiativ:)

Lykke til!

Lykke til med skoleåret!

Hilsen Ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser