Hopp til hovedinnholdet

jeg er en jente på 15 år som hvertfall har slitt med depresjon og selvskading. Jeg har mange tanker som går om og om igjen.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 15 år som hvertfall har slitt med depresjon og selvskading. Selvskading driver jeg fortsatt på med, men jeg aner ikke om jeg har depresjon enda. Jeg har vert hjemme i 2dager og skulket skolen fordi det skjer så mye som jeg ikke klarer å holde styr på.. Det er mye drama med veninner, jeg er redd for døden, jeg føler meg for tykk og stygg, jeg føler jeg ikke er god nok og mye mer. Alle disse tankene går om og om igjen stortsett hver dag om kveldene. Jeg har venner og snakke med, jeg har også snakket med sosiallærer og helsesøster og kontaktlæreren min om dette. Men jeg vil ikke snakke med dem fordi de sikkert tror alt er over.. Alt er blitt bedre etter jeg har snakket med dem, men jeg føler jeg ikke har det som før.. da jeg var på topp. Har jeg enda depresjon og har jeg angst? For jeg liker ikke å være med så mange folk, jeg blir anspent i kroppen, noen ganger litt stressa.. jeg vet ikke hva det er. Det ble mange spm på en gang, men jeg håper dere forstår!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år

Så fint at du tar kontakt med oss på Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du har det vanskelig for tiden!

Det som jeg syns er fint å lese er at du har snakket med noen om hvordan du har hatt det og at dette har vært bra for deg. Du er redd for å snakke med dem nå fordi de sikkert tror du har det bedre.

Det høres ut som du ikke har det helt bra akkurat nå og jeg vil derfor råde deg til å snakke med dem igjen! Det er mange ting som du strever med for tiden. Det er mange som trenger mer hjelp å støtte!

Du føler at du ikke er helt den samme som før når du var helt på topp. Dette tenker jeg også kan være naturlig. Det har skjedd noe med deg som har gjort at du har hatt det vanskelig og dette kan jo nå være en del av den du er i dag. Du er den samme som før + at du har med deg det som har vært vanskelig.

Jeg syns likevell at du skal oppsøke helsesøster og kontaktlærer/ sosiallærer. Det er fortsatt ting som er vanskelig for deg, blant annet med vennegjengen din. Du selvskader også fortsatt. Du syns også det er vanskelig å være sammen med folk. Det kan være at du har sosial angst.

Sosial angst påvirker selvbildet ditt og din oppfatning av deg selv i forhold til andre.

Jeg legger ved noen artikler om dette og håper du kan ha nytte av dem.

Håper du fikk svar på det du lurte på og ønsker deg alt godt - det fortjener du!
Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst