Hopp til hovedinnholdet

Jeg har snakket med alle som er tilgjengelige, men jeg klarer ikke å fortelle hva jeg sliter med. Jeg trenger noen å snakke med.

Jente 16 år
 

Spørsmål

jeg er en jente på 16 snart 17. jeg er sliten og føler meg veldig rådløs. jeg har litt problemer hjemme, mamma er deprimert, mormor alkoholiker, sliter med selvtilliten og har konsentrasjons vansker. jeg har også idet siste hatt problemer med å spise og vekten er ustabil. men poenget mitt er at jeg har pratet med alle som er tilgjengelige (lærere, rådgivere, helsesøster og legen) jeg hadde sist kontakt med legen men det funket ikke så bra jeg klarte ikke si noen ting som at jeg i perioder sliter med selvskading, selvmordstanker, osv.. så problemene mine ble bagatellisert for ja når jeg snakket med han hørtes det ikke ut som jeg hadde noen problemer men jeg har det å nå har jeg ikke kontakt med noen å aner ikke hva jeg skal gjøre føler jeg bare trenger noen å snakke med liksom som ikke er foreldrene mine eller noen jeg kjenner men en "3part" du viis du sjønner? siden jeg liksom blir psykologen til mamma trenger jeg også noen viss du forstår? hva skal jeg gjøre orker ikke mer nå..?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Når jeg leser det du skriver, tenker jeg at du har det tøft nå. Det er tunge ting du strever med og som du bærer på helt alene. Det er tungt å streve med ting som selvskading og dårlig selvtillit, og det må være ekstra tungt når du føler at de rundt deg ikke forstår hvordan du har det. 

Det er forståelig at du trenger noen å prate med som ikke er dine foreldre eller som kjenner deg godt. Vi vet også at det er til hjelp å sette ord på det som er tungt og dele det med noen. Det gjør at man får sortert litt i følelsene og at de blir lettere å bære. Samtidig er det tøft å snakke med noen om det som er vanskelig og åpne seg opp for en annen person. Det vet jeg at det er mange ungdommer som vil kjenne seg igjen i.

Allikevel virker det for meg som at du forstår at det er viktig at du forteller noen om hvor vanskelig du faktisk har det nå. Mange syns det kan være til hjelp å skrive ned hvordan man har det. For noen er det lettere å åpne seg når de skriver. Du kan skrive et brev eller dagbok, også kan du vise dette til en utenforstående person som ikke kjenner deg. Da trenger du ikke å si hvordan du har det, men personen vil få god forståelse for din situasjon ved å lese det du har skrevet. Videre kan denne personen fortsette samtalen med deg på bakgrunn av det du har skrevet. Du vet selv at du både kan prate med helsesøster, lærer, rådgiver og fastlegen din. 

Hvis du ønsker å snakke med noen mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg legger ved noen aktuelle artikler.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Foreldre med psykiske problemer?

Dame som er lei seg (colourbox.com)

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser