Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så sliten, skolen sliter helsen min helt ned til bunn. Jeg føler at jeg ikke mestrer noe her i livet, dette er så sykt slitsomt for meg.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg er så sliten, skolen sliter helsen min helt ned til bunn. Jeg føler at jeg ikke mestrer noe her i livet, dette er så sykt slitsomt for meg. Min største frykt er at jeg ikke skal få den utdanningen jeg ønsker meg. Det er jo ikke en så utdanning som lege eller pilot jeg ønsker meg, men det er at jeg skal få kunne få jobbe med mennesker. Jeg gjør alltid mitt beste på skolen men det er aldri bra nok, jeg øver ca. Like mye som de fleste men allikevel får jeg 2-3-4. Jeg har mange ganger holdt på å gi opp jeg føler meg ikke hørt eller sett på skolen. Jeg får sjeldent vist hva jeg kan pga. Hvordan skolens sitt system er satt opp. Jeg føler jeg er i ferd med å miste mote. Jeg føler meg deprimert til tider av kroppspress, skole press, venner, utsendte og karakter-press. Senest i dag føltes det som om jeg var i ferd med å kollapse er så sliten og utkjørt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Så fint at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det.

Jeg forstår at du har det krevende og at alt kan føles som et ork av og til. Det er mange som kan kjenne seg igjen i det du skriver så du er ikke alene. Det går an å få det bedre så ikke gi opp.

Det å føle at man ikke mestrer noe er som du sier veldig slitsomt. Det påvirker motivasjon og motet og det høres ut som du har det vondt.

Vet du hva det er som presser deg og hva dette gjør med deg? Ofte så kan det også være slik at vi tror det forventes mer av oss en det faktisk gjør eller vi kan skape store forventninger for oss selv. Det å ha fokus på hva alle andre gjør påvirker til slutt både selvbilde og selvfølelsen og man kan bli deprimert.

Det er naturlig at man bekymrer seg for fremtiden og hva den vil bringe. Noen ganger så kan de tankene bli veldig styrende og tapper energi. Er det sånn for deg tror du? At du forventer mye av deg selv for å få den jobben du ønsker deg?

Hvordan ville det være for deg å snakke med skolens sosiallærer eller rådgiver om hvordan du har det? Eller kan du snakke med læreren din?

Det å melde fra hvordan man har det og hva som er vanskelig kan gjøre at du får den støtten du trenger for å få motivasjonen tilbake.

Det er dessverre ikke alltid slik at man blir sett på det man ønsker å bli sett på for.

Ellers vil jeg råde deg til å snakke med helsesøster på skolen din eller på helsestasjon for ungdom. Hun kan være en støtte for deg og hjelpe deg med det som du strever med.

Av og til så kan det å snakke med noen som forstår deg være til god hjelp.

Jeg vil også anbefale deg å snakke med foreldrene dine om at du strever. Det å være åpen gjør det mindre ensomt for deg.

Jeg legger ved noen artikler du kan ha nytte av.

 Ønsker deg alt godt!

 

 

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har ingen motivasjon til å gå på skolen. Hva gjør jeg?

Gutt sover (colourbox.com)

Jeg orker ikke å gå på skolen og hvis jeg først er der så har jeg ingen motivasjon for å gjøre noe. Nå risikerer jeg å å stryke i flere fag, hva skal jeg gjøre?

Les mer

5 på gata: Føler du på kroppspress?

Gutt ser på seg selv i speilet (colourbox.com)

Kroppspress er noe mange føler på, mye på grunn av manipulerte bilder på sosiale medier. Kanskje kjenner du deg igjen i noen av svarene til disse ungdommene?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Du har rett til rådgiving på skolen

Husk avtale hos rådgiveren (ung.no)

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert