Hopp til hovedinnholdet

Jeg får panikk ved tanken å dra på fest. En av grunnene til at jeg er stresset er at jeg ikke er så pen som mine venner. På festen kommer det en gutt som jeg har følelser for. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg sliter mye med sosial angst og denne helgen ble jeg invitert på en fest. Jeg blir så stressa av sånne greier og jeg vet ikke helt om jeg klarer å dra. Helt siden jeg fikk vite det har det vært det eneste jeg har tenkt på og jeg blir så stressa at jeg nesten begynner å gråte og får litt panikk. Jeg vet jo at det sikkert blir gøy, men jeg er så mye styggere enn de andre vennene mine og det kommer masse gutter, inkludert en jeg kanskje har følelser for. Men det er så stress og det skal være drikke der og jeg vet ikke om jeg skal drikke engang. Hva skal jeg gjøre? Burde jeg dra eller bli hjemme, og om jeg drar hvordan skal jeg klare det uten å få helt panikk der?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 14 år. Takk for at du skriver til Ung.no.

Du har tanker som gir deg vanskelige følelser. Det finnes en måte å hjelpe seg selv, slik at tankene blir mer positive.

Psykologisk førstehjelp heter et verktøy som du kan lære. Dette verktøyet vil kunne bidra til at du blir mer modig trygg og glad. Bruk verktøyet og øv.

Øvelse gjør mester!

Jeg legger ved et par artikler som handler om engstelse. Du skriver både om sosial angst og panikk angst. Det finnes hjelp å få.

Det å kjenne til symptomene vil gjøre at du kan få en følelse av kontroll. 

Jeg tenker at du er for streng mot deg selv i forhold til eget utseende. I puberteten så utvikles kroppen og det tar tid å venne seg til sin egen kropp. Hva som er pent og vakkert oppfattes ulikt hos mennesker. Personligheten din er også med på å avgjøre om et annet menneske blir forelsket i deg.

Jeg legger ved artikkel som handler om å lære og like seg selv bedre. Tenk gode tanker om deg selv. Les artiklene!

Helsesøster kan hjelpe deg til å få det bedre. Be om hjelp!

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser