Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor liker han meg ikke?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Fortsettelsen på spm cdcf8 . Han var 20 år å jomfru! Jeg lurer derfor på hvorfor han ikke liker meg tilbake? Dette har nå plaget meg i 4 måneder!! Jeg klarer ikke nedlegge det. Jeg har emosjonell ustabil personlighetsforstyrrlese og går til psykolog. Dette tærer på meg akkurat dette med dnene gutten . At jeg ikke får bekreftelse og svar på alle spm . Hvorfor liker han meg absolutt ikke, hvorfor vil han ikke snakke om det.. jeg vet dere ikke har svaret men en teori hjelper på min tankegang.. teori om hva som er logiskt .. er det feil med meg ? Har han kanskje problemwr osv..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vanskelig å gi deg en teori på hvorfor han ikke ønsker mer kontakt med deg nå. Det kan nemlig være utrolig mange forskjellige årsaker, og det kan handle om han selv, deg eller helt andre omstendigheter. Uansett hvilke teorier om ulike årsaker som kan trekkes fram her, vil du fremdeles ikke vite helt sikkert - det er det bare han som vet.

Du konkluderer med at han absolutt ikke liker deg, men vet du egentlig det sikkert? Det er veldig vanlig å tenke slik du gjør - "noe må være feil med meg". Når ting ikke blir slik man ønsker, så er det lettest å begynne å lete etter feil med seg selv. Men det er absolutt ikke sikkert at årsaken til at det har blitt som det nå er, ligger hos deg.

Det kan jo være andre ting som for eksempel at han selv føler det å være involvert i ei jente, er for skummelt. Eller at han er usikker på seg selv eller hva han ønsker å gjøre videre, som gjør at han nå trekker seg bort.

Om det skulle handle om deg, så trenger det ikke være noe med at du ikke er tiltrekkende, at han ikke liker deg eller at det er noe feil med deg, men kanskje han bare opplever at slik det har blitt i ettertid, ikke er slik han vil ha det? 

Det kan være utrolig vanskelig å bli- og føle seg avvist, og særlig når man ikke vet årsaken. Ditt problem nå, er at du ikke får svar på alle de spørsmålene du stiller deg, og den eneste som vet fasiten er han. Noen ganger får man ikke svar på alt man lurer på, og det fører til at avvisningen føles ennå vanskeligere. Man står bare igjen med en masse "hvorfor". Men som jeg skrev i forrige svar - at han ikke vil snakke mer nå, må du bare forsøke å respektere. 

Du skriver at dette har plaget deg i fire måneder - det er lang tid å ha vonde tanker, og ikke få det bedre. Du skriver også at du går til samtaler med psykolog, og om du ikke allerede har gjort det, vil jeg anbefale deg å snakke med psykologen din om dette. Da kan du få hjelp til hvordan stoppe negativt tankekjør når det dukker opp. En samtale med psykologen, vil kunne hjelpe deg på en måte som vi ikke kan klare via svar her på ung.no.   

Lykke til!

Hilsen Sexologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser