Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke så bra for tiden. Jeg har mange venner men føler meg likevel ensom. Har hatt angst i det siste. Lurer på om det er noe mer.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Eg er en jente på 14 år som ikke har det så bra for tiden. Eg mat mangen venner på skolen (og på fritiden) men allikavel føler eg meg ensom noen ganger. I det siste har eg begynt å få angst lidelser, men eg lurer på om det er noe mere. Fordi eg griner meg selv til søvn hver eneste natt. Eg er rett og slett sliten av alt. Gruer meg til skolen/fagene hver dag. Eg snakker med psykolog men føler ikke at det hjelper så veldig. Eg føler meg deprimert også, fordi noen ganger begynner eg bare å grine helt uten grund. Eg har kuttet meg litt på låret (er ferdig med det nå, og det er en god stund siden) men eg har bare sagt det til én venninne av meg. Eg vil gjerne at mamma skal vite det men vet bare ikke hvordan eg skal få sagt det til hun. Hun har vert deprimert og hatt selvmordstanker før så eg er redd hun skal bli veldig lei seg om hun finner ut at datteren hennes har vert så langt nede. Eg vil at bare mamma skal få vite det forløpig (og ikke søstrene mine,

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung. no. Jeg forstår at du har det vanskelig for tiden og at det er mange ting som du strever med. Det vil bli bedre - ikke gi opp!

Det er godt å høre at du går til psykolog. Selv om du opplever at det ikke hjelper så godt akkurat nå så kan det hjelpe deg etter hvert.

Det å snakke med noen om hvordan du har det kan av og til gjøre at man får det verre! Det er helt normalt!

Det er fordi man snakker om kanskje triste og vonde ting.

Jeg syns du skal fortsette å snakke med psykologen din! Det kan ta tid å få det bedre- men det vil bli bedre!

Jeg forstår at du ikke vil belaste moren din med at du også har det vanskelig. Jeg vil likevel råde deg til å gjøre det. Du kan også ta dette opp med psykologen din. Kanskje dere sammen kan snakke med moren din om at du også har det vanskelig for tiden.

Det er ikke din skyld at du strever! Du har sikkert mye å være trist over. Det har kanskje ikke vært så lett for deg å vite at moren din har vært alvorlig deprimert. Det kan være skremmende å se at sine nærmeste har det vanskelig.

Det er også sånn at når man har det vanskelig og har mye vondt inni seg så kan man føle seg ensom. Det kan være fordi man har mer enn nok med seg selv eller at noen syns det er bedre å holde avstand til andre når ting er vanskelig.

Jeg syns du også kan snakke med helsesøster på skolen din om hvordan du har det i din skolehverdag og hva som gjør at du gruer deg til skolen hver dag.

Jeg vil råde deg til å utfordre deg til å være ærlig med hvordan du har det og snakke med noen! Du trenger ikke fortelle søsknene dine om hvordan du har det. Det kan du og moren din bli enige om.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan ungdom i sorg slite med i forhold til skolen?

Trist jente (COLOURBOX.COM)

På skolen kan ungdom i sorg merke endringer i sine faglige prestasjoner. Ungdom som er særlig fokusert på sorgen, opplever større endringer i å prestere faglig på skolen enn de som har sorgprosessen mer på avstand i hverdagen.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise