Hopp til hovedinnholdet

Hva er vitsen med livet uten Gud?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har vært Kristen hele livet, fram til for kanskje et halvt år siden da jeg ble veldig usikker, og nå virker hele ideen om Kristendommen veldig usannsynlig. Det finnes sannsynligvis ikke noen gud. Himmelen er et eventyr. Hva er egentlig vitsen med livet? Jeg tror ikke egentlig jeg er deprimert, men livet føles ofte ganske meningsløst. Ikke veldig trist, bare ganske tomt. Dersom dette er sannheten er det ikke mye å leve for. Men enda mindre å dø for. Hvordan klarer ateister å finne en mening i et slikt univers? Hvis det objektivt ikke er noen, og før eller senere vil jeg dø, og ikke huske noe. Alt jeg har gjort, vil være forgjeves. Hvorfor bry seg om noe som helst?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Alle mennesker ønsker å finne en mening med livet. Noen finner mening i religion, andre finner den i hjelpearbeid, sport, familie, venner, jobb osv. Det finnes mange ulike ting som gir oss mennesker mening.

Det du opplever er en vanlig reaksjon. Det kan være vanskelig å gi slipp på religion fordi det er noe kjent og trygt med den.

De fleste mennesker får mening gjennom å være ett godt med-menneske, ta vare på hverandre, ta vare på miljø, ta vare på svakerestilte i samfunnet osv. Dette gjelder både kristne, muslimer, ateister osv.


For meg høres det ut som du trenger litt råd og støtte i livet ditt og hjelp til å gjøre noe som kan gi deg tilbake meningen og gleden. Jeg vil råde deg til å prat med lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen og få litt hjelp. Kanskje er det slik at du er litt trist og deprimert for tiden og derfor ikke ser meningen helt. -Det kan hjelpe å prate med noen profesjonelle om dette.

Det kan også være god hjelp i å føle at man driver med noe man liker og som gir mening og som gir deg følelsen av å mestre. -Jeg er sikker på at det finnes noe å gjøre som du kan syns er bra for deg. -Det kan være nyttig å få litt veiledning å støtte for å finne frem til det.

Min oppfordring til deg blir å ta kontakt med en voksen samtalepartner så raskt som mulig nå, og ikke gå å gruble og stå fast i det håpløse.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Trening beskytter mot depresjon

Jente løper i skogen (colourbox.com)

Trener du i tenårene, minskes risikoen for depresjon senere i livet. Trening hjelper også hvis du er deprimert nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert