Hopp til hovedinnholdet

Har jeg tid til kjæreste?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en gutt på 14. Jeg har holdt på med idretten min i nesten 8 år nå, og de siste 2 årene har jeg prøvd å nå norgestoppen i min aldersgruppe, jeg har trent hver enste dag opp til 12 timer noen dager, jeg blir konstant fortalt av lag kamerater og trenere at jeg må investere all tiden min innen og utenfor trening hvis jeg skal nå målet mitt. Nå ikke så lenge siden har jeg truffet en jente jeg har blitt litt små-forelsket i. Jeg prøver å fortelle meg selv at jeg ikke har tid til en kjæreste, men følelse mine bare drar meg vekk fra trening og egentrening, jeg begynner å henge mer ut med henne og det går utover treningen, og jeg får bare dårlig samvittighet over å droppe trening... Men jeg skjønner bare ikke hva som er riktig eller hva som er galt. Det er vanskelig å bare droppe henne, siden hun er i hodet mitt hver gang jeg trener, og utenfor. Jeg har ikke tid til en kjæreste, men følelsene mine sier noe annet, jeg er bare forvirret og vet ikke hva jeg skal gjøre..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

For å bli god i noe er det viktig at man klarer å fokusere på akkurat denne tingen i perioder. Det er viktig at man klarer å prioritere vekk fristende ting som fest, venner, tv, mat og til tids damer. Samtidig er det viktig at man også klarer å koble av og gjøre andre ting enn akkurat denne tingen du vil bli god i. Hvis ikke kan du risikere å gå lei eller ikke ha like bra tenning. 

Med dette mener jeg at det slettes ikke er noe galt i å ha kjæreste ved siden av noe man vil bli god i. Det er bare viktig at du klarer å ha nok selvkontroll til å prioritere og ha 100% fokus på begge tingene.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

10 tips for et godt forhold

Kjærestepar (colourbox.com)

Noe av det hyggeligste i verden er å ha kjæreste, men det er ikke alltid lett. Mange tror kanskje at det å få en kjæreste er den mest krevende delen, men å opprettholde et forhold kan være like utfordrende. Så hvordan gjøre det?

Les mer

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Jente sitter i sofaen og er oppgitt (colourbox.com)

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser