Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått en sjelden jobbmulighet, men syns det er slitsomt.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har nettopp fått ny jobb, jobben er innenfor min store interesse og jeg jobber for noen kjente folk innen for dette feltet(har jobbet der siden november 2016). Så det er en gylden mulighet. Men jeg er usikker på om denne jobben faktisk er noe for meg. Det er en jobb som krever mye arbeid og mye av tiden min, ikke en 8-16 jobb! Det er vanskelig å komme opp av sengen fordi jeg ønsker ikke å dra på jobb. Jeg syntes det er rart å føle hver dag for noe jeg egentlig elsker å gjøre. Mitt dilemma er om jeg skal si opp jobben så jeg ikke ender opp med å gå lei det jeg liker aller best, ta en pause. Eller om jeg skal holde ut en stund til og bare prøve å ignorere problemene. Jeg føler også at jeg kanskje ikke er det beste alternativet for dem at de kunne funnet en som gjør en bedre jobb. Jeg syntes bare det er vanskelig å velge, fordi det er en så stor mulighet men samtidig er jeg så lei og sliten av det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. 

Dette var en litt komplisert situasjon, som det virker som at du tenker godt rundt selv. Det er ikke så lett for oss å gi et fasitsvar på dette selvfølgelig. Men vi kan tilby et par tanker. 

Det er jo en interessant opplevelse, at man endelig har fått jobben man drømte om, eller en sjelden mulighet, og så er den mer krevende eller slitsom enn man kanskje tenkte når man lengtet seg dit. Denne opplevelsen er du ikke alene om - den har flere hatt før deg!

Så uansett hva du velger å gjøre, kommer du til å få mye verdifull erfaring av dette. Vi vet jo ikke hvilken bransje dette er, eller hvor gode mulighetene er ellers. Men det er klart det er lurt å høre på din egen magefølelse rundt dette. Og hvis du virkelig mistrives, er det bra at du tenker så tydelig rundt det som du gjør.

Vi vil anbefale å stille deg selv noen spørsmål: Hva er det konkret som du ikke liker ved denne jobben? Er det f.eks presset, menneskene, at den tar så mye tid? Og så: Hvor stor er muligheten for at dette endres? Er det spesielt nå, siden du er ny, eller vil det være sånn fremover for alltid? Er dette noe du kan snakke med om sjefen om, eller er det ikke helt sånn? Hvis du er f.eks i en kreativ bransje, er det jo vanlig at de "unge og nye" må stå på masse i begynnelsen, men at det roer seg etterhvert. Noen steder roer det seg ikke. 

Det er uansett lurt for deg å ha en tidshorisont. For det første er det jo ikke så lenge siden du begynte - så det er jo fremdeles muligheter for at dette kan sette seg litt bedre? For det andre er det slik at det er ekstra slitsomt å forholde seg til press/stress/mistrivsel hvis man ikke vet hvor lenge det vil vare. Hva med at du setter en tidshorisont for deg selv? Sier f.eks at du gir det et realt forsøk frem til mars, eller april, eller når som helst - og hvis du mistrives da, så må du gjøre noe?

Dette er det til syvende og sist du som må føle på. Men vi vil si at HVIS du finner ut at dette ikke er noe for deg, så er ikke det verdens undergang! Tvert i mot så har du funnet ut noe viktig om deg selv. Det vil alltid finnes muligheter, og det er mange, mange veier til et lykkelig yrkesliv. Ting er ikke alltid skrevet i stein på forhånd. Selv om de rundt deg kan tenke at det du gjør nå virker fantastisk, er det ikke det hvis du ikke opplever det DU.

Vi kan ikke hjelpe deg så mye mer, men tenker at dette finner du ut av på den ene eller andre måten. Og hvis du til slutt bare fortsetter fordi det "er en så god mulighet", men du egentlig ikke føler det - så er det ingen skam å snu!

Vi ønsker deg veldig lykke til med dette, og anbefaler at du tenker godt gjennom det, som du gjør allerede, og snakker med noen som du stoler på og respekterer meningen til.

Ps. Du skriver at du føler de kunne ansatt en som er "mye flinkere enn deg". Vi vil bare nevne at dette er en veldig vanlig følelse, som mange, mange har. Så det er ikke sikkert den er riktig. 

Lykke til!

:)

Hilsen René,
Utdannings- og jobbrådgiver

I samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser