Hopp til hovedinnholdet

Vennen min sliter, men jeg har ikke kontakt med ham lenger. Hva skal jeg gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og en kompis var bestevenner i 2 år. Da vi begynte i 3. klasse begynte han å slite med seg selv uten at jeg helt fikk vite hvorfor. Jeg har vært der for han under kjærlighetssorg, pengeproblemer og masse andre ting. Jeg følte at jeg var den eneste som kom igjennom på mange ting, og han sa selv at jeg var den eneste som forsto han. Plutselig bare kuttet han kontakten helt, sa ikke hei til meg, svarte ikke på meldinger eller når jeg ringte. jg fikk aldri vite hvorfor. Nå har jeg ikke snakket med han på et halvt år, men får vite at han bare har det dårligere og dårligere. jeg får vite om hendelser som ligner psykose eller bipolar ish. Jeg vet at det ikke er noen som står han nærme nok til å si ifra om at han trenger hjelp. Jeg har sagt det, og han har bekreftet det selv, men han gjør fortsatt ingenting med det. Jeg lurte på om det er en eller annen måte for meg å hjelpe han, uten å gå direkte til han? Jeg bryr meg veldig mye og vil ikke at dette skal gå lenger. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år.

Så leit å høre at vennen din sliter. Det som er dumt er jo at dere ikke har kontakt. Likevel tenker jeg at du kan hjelpe ham. 

Jeg synes du skal ta kontakt med foreldrene hans eller noen andre i familien hans. Det er jo klart at det er noen der som står han nær nok til å hjelpe. Fortell alt du vet og hva du er bekymret for, og at du ikke når inn til ham. Jeg er helt sikker på at de vil hjelpe. 

Du kan også gå til helsestasjon for ungdom og fortelle der, og be om hjelp. Om det er alvorlig nok så har ikke helsestasjonen lov til å la være å gjøre noe.

Snakk også med dine egne foreldre, kanskje de har råd til deg?

Håper dette var til hjelp for deg og lykke til.

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser