Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg veldig alene og gruer meg noen ganger til å gå på skolen fordi jeg ikke har noen å være med. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har noen ting som plager meg veldig.. problemet er egt at når jeg begynte på ungdomsskolen følte jeg meg veldig alene. Jeg hadde en vennegjeng på barneskolen, men alle de jeg var med flyttet eller begynte på en annen skole. Helt siden det har jeg bare følt meg så ensom og deperimert. Jeg føler bare at jeg har et stort tomt rom inni meg. Jeg er egentlig ganske normal, og jeg klarer å være meg selv med familie og venner. Men nå som jeg er i en ny klasse trives jeg ikke i det hele tatt. Jeg lærer mye og lærerene er veldig snille og alt, men jeg har ikke klart å få en eneste venn og det tenker jeg på hver eneste dag. Helt siden jeg begynte på ungdomsskolen var jeg kjempe sjenert. Jeg har såvidt turt å snakke med noen men jeg klarer det bare ikke. Jeg gruer meg noen ganger til å gå på skolen fordi jeg ikke har noen å være med og at det bare fører til at jeg sitter alene eller inne på do.Prøver å snakke mer, men klarer det ikke.. gråter hver kveld og fordi jeg føler meg så ensom..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er dumt å høre at du føler deg ensom og tom inni deg, og at du iblant gruer deg til å gå på skolen fordi du ikke har noen å være sammen med. Jeg er glad for at du skriver hit og ønsker å endre på situasjonen din.

Det å få venner krever en innsats fra en selv også. Det betyr at du selv må være aktivt søkende, og være litt sosial for å treffe andre. Vi er alle ulike personer og med ulike personligheter. Noen er mer stille og rolige og ikke fullt så utadvendte, mens andre er det tvert motsatte. Selv om du er en sjenert og stille person, så må du ikke la det hindre deg i å bli kjent med andre. Det fins garantert flere rundt deg som føler det akkurat på samme måte. 

Jeg vil råde deg til å prøve å ta noen sjanser å snakke med personer du har rundt deg. Tenk over om det er noen i klassen eller på skolen som du har noe til felles med og som du vil bli bedre kjent med. Forsøk å være åpen, hyggelig og gi et smil, og vis at du bryr deg. Et lite smil og et hei hvordan går det, kan være nok til å sette i gang en samtale. 

Ofte bruker man mye tid på å tenke på at man ikke har noen å være sammen med på skolen og på at du ikke trives så godt. Å tenke på denne måten tar ofte mye plass og det kommer sjeldent så mye positivt ut av det. Jeg vil foreslå at du tar en prat med lærer, sosiallærer eller helsesøster om dette. Gjennom samtale kan du få hjelp til å sortere tanker og følelser, og jobbe videre med hvordan du kan få det bedre.

Det er flere artikler som handler om disse tingene, og jeg har lagt de ved dette svaret.  

Selvom det kan virke som en håpløs situasjon nå, så kan det blir bedre.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser