Hopp til hovedinnholdet
Jente 18 år
 

Spørsmål
Hei. Siden i sommer har jeg slitt med tanker og drømmer om døden(selvmord, mord, naturlige dødsfall). Dette begynte etter at jeg var med i en bilulykke, hvor jeg etter mest sannsynlighet skulle ha død. Jeg føler en enorm skyldfølelse på mange måter siden det var jeg som kjørte bilen.. Først og fremst skyldfølelse ovenfor min venn. Er det noe jeg burde prate med han om? Har liksom ikke lyst til å dra han tilbake til de tankene fordi han virker å ha kommet over det.

For det andre føler jeg at jeg burde bli straffet for det, noe jeg aldri ble. Jeg måtte lyge for forsikringsselskapet, og er fortsatt redd for å fortelle folk hva som egentlig skjedde. Jeg har gått til psykolgen, men jeg føler meg ikke fri til å prate. Jeg føler at hvis jeg forteller hele sannheten, så vil folk bli sur. Jeg savner det med å være ærlig, så finnes det noen steder jeg kan prate anonymt over nett(ikke face to face eller over telefon)?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Jeg tror at mange i din situasjon kjenner på stor skyldfølelse. Hva kunne jeg gjort anderlede, hva hvis jeg bare... osv. Kanskje du kan spørre han om dere kunne snakke sammen om dette fordi det plager deg. Kanskje han sier at han ikke vil snakke, kanskje trenger han også å snakke med deg.

Det er kjempe synd at du ikke snakker med psykologen om dette. han eller hun har taushetsplikt og jobben er å hjelpe deg å få det bedre ikke bli sur. jeg tviler igrunnen sterkt på at vedkommende kommer med en slik reaksjon. du sier ikke noe om hvorfor en anonym telefon tjeneste ikke passer for deg emn det finnes noen netterapi steder her er link til en av de
uit.no/studtjenester/7675/
Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om rusmidler?

Hva er det mest brukte ulovlige rusmiddelet etter hasj og marihuana?