Hopp til hovedinnholdet

Depresjon. Kan jeg bli innlagt på psykiatrisk avdeling?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 15 år og jeg sliter med depresjon. Jeg var hos legen for et halvt år siden og da fikk jeg beskjed om at det var en lett depresjon, men siden moren min var med på legetimen turte jeg ikke å fortelle alt om hvordan jeg har det. Nå har jeg gått til bup i nesten et halvt år og men det har blitt mye verre. Jeg har selvmordstanker hver dag, har tatt noen piller jeg ikke vet hva er og jeg gråter mange ganger hver dag.og jeg vil ikke bo hjemme Er dette nok til å bli innlagt på ungdomspsykiatrien?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra du tar kontakt med oss i ung.no Jeg forstår at dette er en vanskelig situasjon for deg.

Ikke gi opp! Det blir bedre etterhvert selv om alt føles håpløst nå. En depresjon kan gi selvmordstanker og da føles alt mørkt og vondt. Når du får det bedre med deg selv, og mindre depressive tanker, forsvinner de mørkeste følelsene og du får lyst til å leve igjen.

En depresjon forsvinner som regel etter en stund men det kan ta tid. For å få bli raskere frisk hjelper det med behandling.

For at du skal få hjelp med det du strir med, må du fortelle hva du trenger hjelp med. Slik må du hjelpe lege eller behandler på BUP å hjelpe deg. Ingen av oss er tankelesere, heller ikke behandler.

Jeg vil råde deg til å fortelle legen din eller BUP at du ønsker å bli vurdert for innleggelse i ungdomspsykiatrien. Forsøk å være så åpen og ærlig som mulig om selvmordstanker, at du har tatt tabletter og ikke ønsker å bo hjemme.

Hvis det er vanskelig å fortelle det du har fortalt her, foreslår jeg at du viser spørsmålet og svaret du får her på ung.no til behandleren din. Det er veldig viktig at du bidrar til at du får den hjelpen du trenger.

Ikke sitt alene med tankene dine. Ta kontakt med en hjelpe telefon eller chatt. Her finner du flere hjelpetilbud.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg og ta godt vare på deg selv!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Deprimert
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om deprimert