Hopp til hovedinnholdet

Er det bare de med alvorlige psykiske problemer som får behandling ved DPS? Jeg har angst - ikke selvmordstanker.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei Følte ikke at jeg fikk et ordentlig svar på det forrige innsendte spørsmålet mitt, så da prøver jeg igjen. Er det bare de med alvorlig psykiske problemer som får behandling ved DPS? Jeg har angst, IKKE selvmordstanker men mer en beskymringsangst. Dersom noen har fått behandling ved DPS, er de/har vært alvorlig psykisk syke da? Hva kjennetegner en som er alvorlig psykisk syk? Også, vil en behandling ved DPS for angst få konsekvenser for meg i senere tid? Er det noen form for jobb eller lignende som jeg strengt IKKE kan få på grunn av tidligere behandling ved DPS for angst?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for at du sender inn og spør oss igjen om det du lurer på! Jeg skal forsøke å svare deg så godt jeg kan!

Det er ikke bare de med alvorlig psykisk problemer som får behandling ved DPS. Det som avgjør hvem som får hjelp og ikke kan være i hvem grad de psykiske symptomene eller lidelsene påvirker din hverdag.

Hvis angsten din hemmer deg så mye at det er vanskelig for deg å opprettholde kontakt med venner og familie eller å følge opp jobb/ skole så er den behandlingstrengende. Eller hvis det går utover din funksjon til å ivareta deg selv på en bra måte. Det vil si søvn, mat, hygiene osv.

Fastlegen din kan henvise deg til DPS eller til privatpraktiserende psykolog hvis det er mer aktuelt.

Når det gjelder spørsmålet ditt om hva slags jobb du ikke kan få når du har fått behandling for angst er jeg usikker på. Jeg har lagt ved en artikkel hvor det står tips om hvem du kan snakke med dette om.

Håper du fikk de svarene du lurte på! Diskuter gjerne med fastlegen din også!

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rettigheter når du jobber

Jente og gutt jobber sammen (colourbox.com)

Feriepenger, arbeidskontrakt og lønn er bare noen av rettighetene du har når du jobber. Her er en oversikt over hva du har krav på som ansatt.

Les mer

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst