Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ingen venner og føler sterkt på ensomhet. Jeg hater alt med livet mitt. Har kjæreste. Har vært i kontakt med psykologer til ingen nytte...

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har ingen venner, føler sterkt på ensomhet. Hver dag er jeg kun hjemme og nesten ikke ute. Jeg prater ikke mye og er heller ikke interessert i noen ting å gjøre på fritiden. Ingen vol være venner med en så kjedelig fyr. I tillegg til ensomheten har jeg også sterke selvmordstanker, kan det ha en sammenheng? Jeg hater alt med livet mitt. Føler jeg ikke får til noe, kun failer. Jeg har en kjæreste som ofte er med venner på fritiden, det drar fram sjalusi eller noe sånt og jeg blir i dårlig humør. Jeg vil fikse livet mitt og alt sånt men hvordan? Vet ikke hvor jeg skal starte eller hva jeg skal gjøre.. Jeg har vært i kontakt med psykologer men til ingen nytte..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du strever og at du vil gjøre noe med livet ditt!

Det er bra at du vil - det er ofte det viktigste skrittet!

Du spør om selvmordstankene kan ha sammenheng med ensomheten din - og ja, jeg tenker det kan det.

Det å ha selvmordstanker handler ofte om å få slippe å ha det så vondt inni seg mer enn det handler om å faktisk dø. Det er mange som har det som deg så du er ikke alene!

Ved å holde på alt det vonde for seg selv så blir man ensom! Da har man ingen som forstår hvordan du har det og man tror kanskje ingen kan hjelpe!

Ikke gi opp - det går an å få det bedre!

Det å snakke om hvordan du har det vil hjelpe deg. For meg så høres det  ut som du trenger å utfordre deg med dette siden du sier du ikke prater så mye.

Det er trist at du ikke har hatt nytte av å snakke med psykologer! Vet du hvorfor det ikke hjalp deg?

Det kan ta tid å kjenne på at endring skjer - så ikke gi opp!

Jeg vil råde deg til å forsøke å snakke med psykolog igjen!

Det er ikke alltid man vet hva som umiddelbart er vanskelig så det kan av den grunn ta noe tid å snakke og bli kjent.

Du sier at du er en kjedelig fyr som ingen vil være sammen med. Er du sikker på at dette stemmer eller er det slik du tror det er?

Vi har nemlig ofte en tendens til å tro at andre mener det samme om oss som oss selv.

Kanskje du kan være med kjæresten din på det som er sosialt?

Hvis du tenker tilbake - er det noe du kan tenke på som du syns var gøy eller hyggelig å gjøre? Kanskje du kan gjøre en liten ting hver dag som innebærer å gå ut av hjemmet? De er ofte små skritt som skal til for å få det bedre etter hvert.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese. Kanskje du kan kjenne deg igjen i noe der?

Håper du får det bedre snart!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst