Hopp til hovedinnholdet

Angst for å tiltrekke meg oppmerksomhet

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en jente som trener mye og har alltid gode venner rundt meg. Men vær gang jeg skal snakke høyt for klassen, eller ta telefonen mens jeg er i byen, snakke med folk jeg ikke kjenner blir jeg tørr i munnen å får litt "angst" dette plager meg,at jeg er redd for å tiltrekke meg oppmerksomhet,jeg blir vell mest irritert over at jeg ikke kan gå i byen å kjøpe meg noe uten å bli rød i ansiktet. alle klager over at jeg syns alt er pinlig eller flaut,og det er ikke det at jeg er flau over dem,men jeg bare klarer ikke....er det noe som kan gjøre at jeg får denne "angsten" hva burde jeg isåfall gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 13 år.

Takk for spørsmål.

Det du beskriver her, er at du blir stresset og føler deg ukomfortabel når du for eksempel skal snakke høyt i klassen eller snakke med noen du ikke kjenner. 

Du vil helst ikke ha oppmerksomhet, og slik er det mange som har det. Jeg synes du skal ta dette på alvor og det jeg tenker at du kan gjøre, er å snakke med enten foreldrene dine, helsesøster på skolen din eller med noen på helsestasjon for ungdom om hvordan du har det og hva dette gjør med deg. Du kan også snakke med læreren din om det.

Dere kan sammen finne løsninger på det å skulle snakke høyt i klassen, for eksempel. Videre vil jeg si at jeg tror det er sannsynlig at du vil vokse deg inn i dette med tiden, og at det vil gå bedre når du er mer voksen.

Håper dette var til hjelp for deg.

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser