Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg til konfirmasjonen, føler meg tykk og liker ikke å gå i kjole

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Skal konfirmere meg holistisk i mai. Gruet meg ganske mye og ville heller droppe det, men minnet meg selv på realiteten i det, at alle andre føler det likt og at det ikke er noe å være redd for. Men følelsen er litt der fortsatt. Og samtidig føler jeg meg ikke fin nokk med vekten min nå til å gå i kjolen jeg ville ha. Er ikke noe serlig for kjoler og sånt, men fant en ganske kul en. Tenkte det kanskje er litt merkelig å gå med bukse og genser, men samtidig er det hvordan jeg føler meg som betyr noe... Skal prøve mitt beste å miste litt vekt, så jeg føler meg bedre, og egentlig bare ta det som det kommer. Trengte vell bare å få det ut, men bare å komme med tips hvis du har noen :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no. Mange unge har mye tanker om kropp og utseende og tenker at om de bare blir litt tynnere, eller på andre måte endrer på noe, så får de det bedre.

Men mange ganger er det litt andre ting som skal til for at en føler seg bedre og har det godt med seg selv. Ofte handler det om å bli mer bevisst på å se på seg selv som god nok og behandle seg selv med respekt. Det kan hjelpe å øve seg på å styrke sin egen selvtillit og selvfølelse

Men mange ganger kan det være alle disse negative og kritiske tankene som står litt i veien og påvirker hvordan en har det: Da kan det være lurt å lære seg å takle vonde følelser og situasjoner. Og snakke med noen som kan hjelpe en til å sortere litt .

Derfor vil jeg anbefale deg å ta en prat med helsesøster på skolen din. Sammen kan dere finne ut hva du kan gjøre for å få det bedre og heller glede deg til din flotte festdag som din konfirmasjon egentlig skal være.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon