Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg nedfor og verdiløs og lurer på hva jeg kan gjøre?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei, jeg føler meg veldig nedfor og har vært det i en stund. jeg føler meg så verdiløs osv osv, så har nå fått tilbudet til å utvide skoleåret mitt. men vet ikke hvorfor men føler jeg på en måte ikke klarer å bli lykkelig før jeg klarer å skaffe meg en jobb, det ar kanskje noe med at jeg føler meg veldig ubrukelig og at med en jobb så kan jeg liksom føle meg litt mer brukbar og verdt noe. har søkt veldig mye, men blir alltid avvist. så jeg lurte på om det var noen jeg kunne høre med her i Bergen angående mine tanker og om å få hjelp med å skaffe meg en jobb

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år.

Takk for ditt spørsmål til Ung.no. 

Jeg forstår at du føler deg nedfor om du har tanker om at du er verdiløs og ubrukelig. For slike negative tanker er selvfølgelig med på å påvirke følelsene dine.

Kanskje kan det være lurt å sjekke ut om tankene dine har rot i virkeligheten og om de er nyttige for deg? Derfor vil jeg først og fremst anbefale deg å lese artikkelen om depresjon og negativ tenkning. Her kan du få gode råd om hvordan du kan hjelpe deg selv. 

Samtidig er det viktig at du sørger for å ta i mot den hjelpen du blir tilbudt. Om du har fått tilbud om å utvide skoleåret ditt, betyr det at du har snakket med noen om hvordan du har det, og det er veldig bra. 

Jeg vil anbefale deg å sørge for å få deg en utdannelse først og fremst, da det er med på å gjøre deg mer attraktiv på jobbmarkedet. Så kanskje du skal konsentrere deg om skolen og gjennomføringen av denne før du setter kreftene inn på å skaffe deg en jobb? 

Snakk med sosialrådgiver eller helsesøster på skolen din. Her kan du få gode råd om hva som finnes av muligheter for deg og hjelp til å ta gode valg for deg selv.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser