Hopp til hovedinnholdet

Angst. Går til behandling men det har liten effekt.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! I det siste har jeg bare følt meg skikkelig dårlig. Jeg skal ikke gå inn på detaljer, men det er så mange nære mennesker rundt meg som jeg er bekymret for. Det er nesten som om jeg venter på at de kommer til å dø (de er syke altså). Jeg går rundt hvert eneste minutt å bekymrer meg, og klarer ikke tenke på noe annet. I tillegg er jeg kjempestresset av all skole og alle sosiale ting som jeg må være på. Jeg er diagnostisert med panikkangst og sosial angst. Jeg går til en psykolog hver uke og det hjelper til en viss grad, men nå er det så mange andre ting som skjer, så jeg blir bare mer og mer stressa. Panikkanfallene mine har begynt å komme oftere og bli enda "sterkere". Og jeg har begynt å trekke meg ut av enda fler sosiale situasjoner. Jeg er bare så sliten, redd og trist. Hva kan jeg gjøre

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål. Så bra du tar kontakt med oss i ung.no

Angst oppstår om man bekymrer seg mye og er veldig redd. Noen ganger kan man få så mye angst at man får panikkangst. Det er en veldig vond opplevelse og mange får en følelse av at de skal dø. Mange beskriver at de ved panikkanfall mister kontrollen over kroppen.

Mange som lider av angst isolerer seg fordi ubehaget med å være sosial med andre, blir så stort. Da kan man bli ensom.

Heldigvis finnes det god behandling for angstlidelser. Det er bra du går til psykolog. Ofte tar det tid før behandlingen virker. Jeg tenker det er viktig du er åpen og ærlig med psykologen din om at angsten din virker å forsterke seg. Så kan dere sammen lage en langsiktig plan slik at du får den behandlingen og oppfølgingen du trenger.

Får du god behandling for angst,  vil det bli lettere for deg å være sosial fordi du ikke blir så redd og bekymret lenger.

Ønsker du å chatte med noen anonymt kan du bruke chatten til Røde Kors Kors på halsen Den er anonym og gratis.

Jeg vil ønske deg lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst