Hopp til hovedinnholdet

Hun tar alle vennene mine fra meg, hva gjør jeg med det? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har mange gode venner og jeg får nye venner nesten hele tiden. Nesten hver gang jeg får en ny venn, kontakter en venn av meg henne også blir de bestevenner. Jeg er lei av at alle vennene mine liker henne bedre enn meg og at alle har lyst til å være med henne istedet for meg. Når hun er rundt andre personer ler hun og smiler og alle tror at hun er så perfekt, men når hun er alene med meg behandler hun meg som dritt og skryter av at hvor kul hun er når egentlig hun har fått alle "bestevennene" sine gjennom meg! Hva burde jeg gjøre? Jeg klarer ikke å ha en sånn venn! Vi er jo ganske nære (vi går i klasse sammen) så vi må liksom være med hverandre HELE tiden og nå er jeg lei!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at du blir lei deg når du føler at hun tar vennene dine. Når det er sagt så kan du ikke bestemme hvem andre skal være venner med. Selvom du kanskje føler at vennene dine er bedre venn med henne, så tror jeg nok at de er god venn med deg også. 

Jeg tror dette handler litt om at du må bare akseptere at vennene dine har flere venner, selv om det kan være sårt for deg. 

Du skriver at hun behandler deg dårlig, det er ikke greit. Det er noe som du kan ta opp med henne, hvis ikke det hjelper kan du ta det opp med en voksen. 

Jeg legger ved en artikkel som du kan ta en titt på. 

Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser