Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg slutte med fotball?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 14 år å går på fotball. i det siste året er jeg blitt ganske lei det. også lei av noen av mine lagkamerater som kjefter VELDIG mye. pappaen min er treneren sammen med noen andre, mamma og pappa liker ikke at jeg spiller så mye, men det liker jeg. jeg tror de vil bli skuffet hvis jeg sier jeg vil slutte. hva skal jeg gjøre? jeg har i tillegg latt som jeg har hvert syk noen ganger for å slippe å dra på trening. hva skal jeg gjøre? jeg liker fotball men jeg er som sagt blitt ganske lei av det. så jeg håper dere kan hjelpe meg :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår ut fra det du skriver her at du opplever at du har lyst til å slutte med fotball, men at du synes det er vanskelig å fortelle dette til de som er rundt deg. Det er slik at du selv har rett til å bestemme om du vil spille fotball eller ikke, i følge Barneloven. Du har spilt fotball lenge, og ofte er det slik du forteller om her at i din alder er det mange som opplever at venner har sluttet. Med bakgrunn i dette kan det derfor være litt kjedelig på treningen, og man kan miste motivasjonen. Det viktigste for deg nå blir å snakke med foreldrene dine om hvordan du opplever dette. På bakgrunn av det du skriver tolker jeg at du er lei av fotballen, men er det nødvendig å slutte av den grunn? Kan du trappe ned en periode, trene litt mindre eller ta en pause? Kanskje er du litt sliten, og da kan gløden forsvinne.

Hvis du bestemmer deg for å slutte bør du så raskt som mulig gi beskjed om dette. Utmeldelse skjer som oftest skriftlig til klubben. Ved utmeldelse må det stå at du melder deg ut, navnet ditt, og når du er født. I de fleste klubber finnes det et reglement hvor det står hvordan man forholder seg når man ønsker å melde seg ut. I tillegg bør du kanskje også sende en melding eller ringe treneren din.

Jeg har lagt til et par relevante artikler, lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Fotball

Odd-Andre

Odd-André (15) fra Steigen i Nordland kunne vært født med fotballsko på bena. Ung.no har tatt en prat med ham om interessen for fotball.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser