Hopp til hovedinnholdet

Sliter med mageproblemer og lurer på om det kan være senskader av bulimi.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har hatt bulimi over noen år, etter det utviklet jeg problemer med fordøyelsen. Legene sa til meg at det kom til å gå over når jeg sluttet å kaste opp, men det har ikke gjort det, jeg har gått 2-3 år nesten helt uten oppkast men det er der fortsatt, hver eneste dag. Jeg har alle symptomene på irritabel tarm, diaré, magesmerter, luft i magen, og det blir bedre etter at jeg har fått det ut. Så det jeg lurer på er om man kan utvikle irritabel tarm på grunn av langvarig bulimi? Jeg har andre plager også, som halsbrann, sure oppstøt og magesmerter øverst i magen, og jeg har skadet tennene, men jeg føler at det er to forskjellige problemer. Fastlegen min vet ikke noe om dette og jeg vil ikke snakke med henne om det, jeg har falt litt tilbake til bulimien og jeg vil unngå å snakke om det fordi jeg vet ikke om jeg vil stoppe det, men jeg vil ikke at mageproblemene skal bli verre heller, derfor lurer jeg på det, samtidig som en del av meg ikke bryr meg om det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det jeg både håper og anbefaler at du gjør er at du er åpen og ærlig med fastlegen din om både det du sliter med av mageproblemer, andre somatiske problemer (halsbrann, sure oppstøt og magesmerter) og at du har begynt å slite litt med bulimi igjen. Det er at du er åpen og ærlig med fastlegen din om dette er faktisk den eneste måten du kan få svar på hva mageproblemene handler om og at du får den hjelpen du har behov for slik at det du sliter med av bulimi i dag ikke får muligheten til å utvikle seg til det verre for deg.

Du MÅ snakke med fastlegen din om det du sliter med, og det både håper og anbefaler jeg deg å gjøre! Dersom du gjør det vil du få svar på hva mageproblemene handler om og du vil få hjelp til å komme deg ut av spiseforstyrrelse igjen. Snakk derfor med fastlegen din og vis fastlegen din det du har skrevet her til oss i Ung.no.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Behandling av spiseforstyrrelser

Hender knyttet sammen med målebånd (www.colourbox.com)

Kan man bli frisk av spiseforstyrrelse? Når bør man ta kontakt? Hvordan kan man bli frisk og hvem kan hjelpe deg? Denne artikkelen gir deg svar.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser