Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hva som ville skje med skole og jobb dersom hun skulle bli innlagt.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Viste ikke hva jeg skulle velge av tema. Men rett på sak; jeg har dårlig helse (har a typisk anoreksi. Går til lege og psykolog osv.) men føler meg dårligere å dårligere. Jeg har en jobb (jobben er i familien å det er min foreldre som eier plassen derfor jobber jeg der). Jeg tenker veldig på hva som ville skjedd hvis jeg ble innlagt på sykeshus feks. I dag holdt jeg på å besvime å det har skjedd flere ganger også. Hvordan ville det vært med jobb, hvis jeg ble innlagt. Sykehuset er i nærheten men avdeling for psykisk helse og spiseforstyrrelse er langt unna. Kan jeg sykemelde meg? Jeg går på skole i ukedager og jobber kun i helgene.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når det gjelder jobben din så vil du bli sykemeldt dersom du skulle bli innlagt for det du sliter med av spiseforstyrrelser (atypisk anoreksi). Dette vil enten fastlegen din gjøre eller en av legene som arbeider ved den avdelingen der du eventuelt skulle bli innlagt.

Når det gjelder skolen så vil du få fravær fra den dersom du ble innlagt. Men dette er gyldig fravær og dersom innleggelsen ikke har for lang varighet så vil du kunne fortsette skolegangen etter innleggelsen. Det er også slik at sykehusene har egne skole for pasientene og du vil derfor kunne følge opp en del av fagene dersom du skulle bli innlagt.

Jeg håper at du kan tenke på helsen din først og at du er åpen og ærlig med legen din og psykologen du går til om at du føler deg dårligere og dårligere. Vis legen din og psykologen det du har skrevet her til oss i Ung.no.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser