Hopp til hovedinnholdet

Ønsker tips til å bli frisk av bulimi.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15år som har fått diagnosen bulimi, men noen av symptomene slår også ut på anorexia nervosa. Alt jeg spiser, kaster jeg opp igjen rett etterpå. Foreldrene mine vet dette og henvise meg til BUP-programmet. Har dere tips til hvordan jeg kan få hjelp med sykdommen, og hva jeg kan gjøre for å ikke kaste det opp igjen rett etterpå? Hilsen jente 15<3

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så bra at du er henvist BUP for å få hjelp for din spiseforstyrrelse. Dette er en alvorlig diagnose og det er viktig at du får god og riktig hjelp. Samtidig er det flott at du ønsker råd om hva du kan gjøre selv.

Selvhjelpsøvelser kan være et nyttig arbeidsverktøy for å bli mer kjent med egne tanker og følelser, og bli mer bevisst på spiseforstyrrelsens betydning og mønstre i hverdagen. Øvelsene kan hjelpe deg på veien mot å bli frisk. Les derfor artikkelen om selvhjelpsøvelsene og finn ut hva som kan fungere for deg.

Jeg legger også ved en artikkel om veien ut av spiseforstyrrelsen, som kan være en motivasjon for deg til å holde ut tiden i behandling.

Ellers er det bra at du er åpen med dine foreldre om dine vansker, slik at du kan få støtte og hjelp i tiden framover. Det er også med på å gjøre det lettere å bli frisk.

Jeg ønsker deg all mulig lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Veien fra spiseforstyrrelser til å bli frisk

slanking

Oda ønsket å være sunn. Hun ville være best på å være sunn og ha kontroll over maten og kroppen. Nå er hun 23 år, og har hatt spiseforstyrrelser siden hun var 15. Her forteller Oda om hvordan hun ble frisk.

Les mer

Behandling av spiseforstyrrelser

Hender knyttet sammen med målebånd (www.colourbox.com)

Kan man bli frisk av spiseforstyrrelse? Når bør man ta kontakt? Hvordan kan man bli frisk og hvem kan hjelpe deg? Denne artikkelen gir deg svar.

Les mer

Myter og fakta om spiseforstyrrelser

En ert på en tallerken (www.colourbox.com)

Det er mange myter om spiseforstyrrelser. Her får du informasjon om hva som er sant og usant.

Les mer

Selvhjelpsøvelser på veien mot å bli frisk av spiseforstyrrelse

Jente som veier seg selv (www.colourbox.com)

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse