Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kuttet meg med lange mellomrom i over ett år.

Jente 12 år
 

Spørsmål
Hey.
i fjro opplevde veninna mi at pappaen flyttet ut.
jeg visste det flere måneder før hun fortalte det.
jeg svarte åhhh.. åsså lot jeg det ligge i lufta litt, tengte at jeg skulle si noe om noen få sekunder. men så reiste hun seg og gikk. så ringte mamma og jeg måtte dra.

noen/ mange måneder etter, dagen etter bursdagen min var ei annen veninne på besøk hos den første veninna.
de begynte å snakka om hvor dom jeg var osv. så sa hun første at jeg bare hadde sakt "åhh". hun mente det var utrolig dumt, uansett va jeg sa, ville hun ikke tilgi meg.
å denne andre veninna mi drev på å småmobbet emg med at jeg aldri har fortalt hvordan jeg føler det og at jeg aldri har hadd noen grunn til å gråte.
så er det første spørsmålet er det jeg som er en dårlig venn eller er det dem?

åsså det andre:
jeg har kuttet meg i over ett år.
me lange mellomrom.
jeg fortalte det til noen da jeg så at jeg ikke var den eneste som gjorde det.
men så la jeg merke til at de andre gjorde det for oppmerksomhet. å alt ble spredd. jeg ble kalt emo. å dette var ikke morsomt. så begynte jeg i 7.klasse å alt blei annerledes. jeg fortsatte me kuttingen... og da jeg fortalte det til en venn så virket hun så skuffet. etter det har jeg ikke snakket om det. men jeg gråter mere og kutter meg mere. jeg greier ikke å forstå hvorfor jeg gjør dette. å heller ikke å snakke om det, eller si det til noen voksne. vær gang jeg tenkter på dette lurer jeg på om jeg bør ta selvmord...

hjelp?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Jeg synes ikke du nødvendigvis er en dårlig veninne. Det å få slike nyheter er ofte litt sjokkerende og vanskelig å ta inn over seg. Det gjør det også vanskelig å vite hvordan man kan svare riktig i slike situasjoner. Venninnen din var også i en veldig sårbar situasjon som sikker gjorde at hun reagerte så sterkt på det du sa. Det kan hende at hun ikke vil tilgi deg uansett med det kan være godt å få sagt noe bra til henne likevel så det kan være verdt forsøker å prøve.

Det med selvskadingen din er det grunn til å være bekymret over. Dette kan være livtruende og er en veldig dårlig måte å forholde seg til vanskelige følelser på. Kan det være at du ikke bare var med veninnen din du ikke finner en god måte å takle vanskelige ting?

Det å kutte seg selv kan være vansedannende og dermed er det vanskelig å slutte med det selv. Jeg vil råde deg til å får hjelp til å slutte med dette. Selv om det er vanskelig å fortelle det til noen tror jeg du må. Mange velger å snakke med helsesøster eller lærer. Hvis du ikke vil si det er et tips å skrive det ned. De som det er viktigst vet det er mamma og pappa.

Det er mulig å få hjelp til å slutte med dette og finne bedre måter å takle vansker på.

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Rettigheter for elever

Hva er generell studiekompetanse?