Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om somatisk sykdom kan gjøre noe med selvfølelsen. 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Folk sier jo at man skal være fornøyd med kroppen som og hvordan man ser ut, men det synker ikke helt inn til meg. Har hatt noen tøffe måneder. kommet for seint på jobb, og er akkurat nå syk. Kan sykdom ha noe med hvordan du føler deg! For eksempel nedstemthet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ja somatisk sykdom kan absolutt påvirke psykiske helse! Dersom man er syk over lengre tid, og det f.eks. gjør at man har mindre energi og som deg kanskje kommer for seint på jobb, så vil det kunne gjøre noe både med humøret og selvfølelsen. 

Men det kan jo tenkes at det du sliter med handler om en lav selvfølelse, som var der før du ble syk, men som blir forsterket av at du er syk. I så tilfelle tenker jeg at du bør snakke med fastlegen din om dette. Fortell legen din om dine negative tanker og deg selv og kroppen din. Legen din vil ta deg på alvor og vil kunne henvise deg til samtaler og behandling hos en psykolog dersom dere sammen finner ut at du har behov for det. 

Snakk derfor med fastlegen din og vis legen din det du har skrevet her til oss i UNG.no. Jeg legger ved noen artikler som jeg tror du vil ha veldig god nytte av å lese. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Kort om selvtillit og selvfølelse

Gutt (colourbox.com)

Selvtillit og selvfølelse er to begrep som ofte blir brukt om hverandre. De kan imidlertid bety litt forskjellige ting, og det ene kommer ikke nødvendigvis etter det andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser