Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil vite hvordan jeg selv kan takle det som har skjedd?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, Jeg og familien mistet nettopp fem nære familiemedlemmer i en ganske komplisert ulykke i utlandet og akkurat nå er det veldig mye som skjer. Vi har reist til London for å være med resten av familien. Moren min er helt knust og jeg vet ikke hvordan jeg skal hjelpe henne. Det som skjer er fortsatt helt uvirkelig og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre nå. Jeg har fått flere tilbud om å snakke med rådgivere og psykologer, både hjemme i Oslo og i London. Men jeg tror ikke det vil være til særlig hjelp. Jeg vil ikke snakke om følelsene mine og alt det der, jeg vil bare vite hvordan jeg selv kan takle det, fordi akkurat nå føles det ut som om hele livet mitt er ødelagt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til ung.no.

Det høres veldig tøft ut for deg og familien din nå og jeg synes virkelig du skal takke ja til den hjelpen du får tilbud om.

Du kan være tydelig på at du synes det er vanskelig å snakke om følelsene dine. Spør om dere kan forsøke å være litt løsningsorienterte sånn i starten og heller se på hva du og de rundt deg kan gjøre for at du kan klare å stå oppreist når sjokket og sorgen herjer som verst.

Jeg forstår godt at du vil vite hvordan du kan takle det som nå har skjedd. Jeg har ikke noen konkrete svar å gi deg, dessverre. Men jeg vet at du få hjelp av menneskene du har rundt deg, og helst de profesjonelle nå, siden jeg antar at familien din er i sorg og har det kjempetøft, slik som du.

Du bør ikke være alene om hvordan du har det og det du og familien din har opplevd bør bearbeides. Tiden fremover kan bli tøff og vond, så strekk ut hånden din og ta imot det du får tilbud om

Jeg har lagt ved noen artikler om sorg, som jeg synes du skal ta en titt på.

Ta godt vare på deg selv!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser