Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ta selvmord. Hvordan kan jeg dø fort og smertefritt.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg vil ta selvmord og jeg har prøvd det 2 ganger men mislykka Jeg er lei av livet mitt og jeg ønsker å dø Hvordan kan jeg dø fort og smertefritt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ut som du har det veldig vanskelig nå og jeg synes det er fint at du tar kontakt her med oss i ung.no. 

Vi kan ikke gi deg råd på hvordan du kan dø fort og smertefritt. Ung.no er her for å hjelpe, gi råd og forhåpentligvis gi ungdom som strever håp om at det kan bli bedre. 

Selvmord er aldri en god løsning, ikke for noen. Selv om livet virker helt håpløst, mørkt og vanvittig vondt nå, så er det hjelp å få, løsninger å finne frem til og det vil bli bedre stunder. Det gjelder også for deg. 

Jeg vet ikke hva som plager deg eller hva du har med deg i historien din, men ut fra hva du skriver - så har du det veldig veldig vondt nå, du virker veldig fortvilet og du har mistet håp og all lyst. Det er alvorlig og det gjør meg veldig bekymret for deg. 

Jeg håper du har noen rundt deg som ser deg og som fanger opp at du har det ordentlig vanskelig nå. Jeg vil råde deg til å si fra til noen voksne rundt deg og be om en prat. Fortell om hvor vondt det er og om de tankene du har om ikke å leve lenger. Du kan også vise til hva du har skrevet inn til oss. I det du har skrevet kommer smerten din tydelig frem. Kanskje du har en fin venn, en god nabo, en snill lærer eller en i familien som du har tillit til og som du kan henvende deg til? Du kan også oppsøke eksempelvis Helsestasjon for ungdom nå i sommerferien. De har sommeråpent og kan lytte til deg og hjelpe deg.

Dersom det jeg nå foreslår blir for vanskelig for deg, så finnes det også ulike muligheter for å ringe - eksempelvis til Alarmtelefon for barn og unge på 116 111 -  eller du kan benytte deg av chattetjenesten til www.soschat.no

Jeg synes også du skal ta en titt på denne linken: www.youtube.com/watch?v=TnGVWTq6Ujg Den synes jeg er fin og jeg tror den er aktuell for deg. 

Jeg har lagt ved noen artikler til deg og jeg ber deg om å lese igjennom de. Ikke gi opp og hold ut!

Ta godt vare på deg selv.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser