Hopp til hovedinnholdet

Jeg hører stemmer.

Jente 15 år
 

Spørsmål
hei
jeg lurer på om jeg er schizofren
for en god stund siden (etter å vært konstant deprimert siden jeg var 7, tror jeg , for det var da jeg tenkte på å ta livet av meg for første gang)begynte jeg å høre stemmer som snakker til meg akkurat som folk, bare at jeg ikke kan se dem. det er ikke noe jeg innbiller meg, men av og til svarer jeg folk på ting de ikke har spurt om (stemmene etterligner vennene mine sine stemmer) og det er veldig forvirrende. jeg har lest litt om schizofreni, men tror ikke jeg har det, selv om jeg kjener meg igjen i mange av symptomene som sto beskrevet.
i det siste har stemmene sagt veldig mye negativt som de ikke gjorde før(tror det er fordi jeg har tenkt å fortelle om dem), blant annet at familien og vennene mine vil skade meg og sperre meg inne(jeg har klaustrofobi) og jeg skader meg selv for å få dem til å holde kjeft. jeg sliter også veldig med konsentrasjonsproblemer og depresjon, og jeg må hele tiden spørre folk om ting har skjedd, for det såmange ting jeg husker, men når jeg sier det til folk, så sier de at det aldri har skjedd.
jeg vet ikke hvem stemmene er eller hvor de kommer fra, jeg vet bare at jeg ikke liker dem lenger.
jeg sliter også med angst(først nylig)for at noen skal andre skal høre stemmene eller tankene de setter i hodet på meg. jeg vet bare ike hva jeg skal gjøre.
apropos konsentrasjon, jeg måtte scrolle opp igjen på toppen av spørsmalet for å huske hva det var jeg spurte om igjen. jeg mister veldig lett tråden når de maser.
uansett, er det noen måte å få hjelp på uten at de jeg er glad i får vite det? (vet ikke om stemmene lyger eller ikke. de snakker bare i et eneste stort virvar nå)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Ut i fra det du skriver og måten du skriver på tror jeg heller ikke at du er schizofren. Stemmene er kanskje den første måten du merket angsten på. Det å høre stemmer er velig plagsomt og drar ofte med seg flere problemer. dette er et problem du må gjøre noe med raskt før det bare blir verre. Det beste er å fortelle foreldrene din og få de til å bli med deg til fastlegen din. Den beste behandligen for dette er sannsynligvis en blanding av medisniner og samtalebehandling.

Hvis du synes det høres litt skummelt å si i fra kan du jo præve å si det til andre. Mange synes det er bra å få snakke med helsesøster eller søsiallærer. helsestasjonen for ungdom har ofte også psykolog. Det er viktig at du får hjelp raskt.

Lykke til!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om ekteskap?

Kan du gifte deg før du er 18 år i Norge?