Hopp til hovedinnholdet

Er blitt så usikker på meg selv etter å ha blitt mobbet lenge.

Jente 17 år
 

Spørsmål
jeg er en jente på 17 år.
HBle mobba hele eller halve grunnskolen, går nå andre året på videregående.
Går i en kjempe god klasse, men problemet er da at jeg er så usikker...
1året på vgs. var egentlig bedre.. jeg gikk til helsesøster på skolen med andre problemer hjemme.
Men nå 2 året på vgs. og tror folkene i klassen baksnakker og ikke liker meg i det hele, har snakket med ei i klassen, og hun sier det ikke er sant.. sa at jeg hadde blitt mobbet og kanskje det kunne være grunnen til at jeg føler det slik. Men jeg blir deppa av det, fordi om jeg vet det at de ikke gjør det, klarer jeg ikke forestille meg at de bryr seg om meg..
Jeg går og snakker med ei i fra barne og ungdomspsykriatrien ( BUP ), men da snakker vi om hjemmesituasjonen....

Hva skal jeg gjøre? jeg klarer ikke å jobbe i grupper en gang, fordi da tror jeg de ikke liker meg eller at jeg bare er dårlig på skolen så trekker jeg meg unna.... så får jeg ivertfall dårlig karakter.....
Hjelp, hva i huleste skal jeg gjøre? Jeg har god kontakt med helsesøstera på skolen, men vet ikke om jeg tårer, tårer egentlig ikke....
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du jente 17år!

Beklager at du har ventet så lenge på svar.

Så kjempebra at du har kommet i en bra klasse, det har du fortjent. Mobbing handler mest om de som mobber og ikke om den som blir mobbet. Det du forteller synes jeg tyder på det. Det er ikke deg det er noe galt med men de som mobbet deg. Det overhodet ikke rart at du er blitt usikker på deg selv. Dette kan medføre at du mistolker signaler fra andre.

Det å ha blitt mobbet så alvorlig som det virker som du har blitt er det viktig at læreren din vet om. Dette er noe som en gd lærer må ta høyde for og kanskje legge til rette for deg til selvtillitten er mere på plass. Jeg tenker at det er viktig at du snakker både med helsesøster og med behandleren din på BUP om hvordan denne usikkerheten påvirker deg.

Jeg tror det er viktig at du klarer å se at du er en person som andre virkelig synes er verdt å like for den du er. Vi heir i hverfall på deg!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om pubertet?

Hva er gjennomsnittlig størrelse på erigert penis når man er utvokst?