Hopp til hovedinnholdet

Sliter med selvmordstanker.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg ee så lei av alt. Jeg har adhd og blir fort sur på mamma og jeg er sint nesten hele tiden. Jeg vil ikke være så sint jeg blir så lei meg. I tillegg synes jeg at jeg er feit og spiser ikke så mye. Jeg har bare lyst til å dø jeg vil ikke leve lenger. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Alt jeg vil er og dø.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Selvmord er ingen løsning for deg! Når du har tanker om selvmord, så viser det tydelig at du ikke har det bra. Da trenger du noen som kan hjelpe deg med å finne en utvei slik at situasjonen endres til det bedre.

Det er normalt å ha selvmordstanker hvis livet ditt er altfor tungt og vanskelig og du selv ikke klarer å se hvordan situasjonen kan endres til det bedre. I en slik situasjon er det viktig å huske på at selvmordstanker, tanker om at du bare vil dø og at du ikke har lyst til å leve lenger, er på en måte tanker og ønsker om å slippe og måtte streve og slite med triste og tunge ting i livet ditt. Dette er forskjellig fra å virkelig ville begå selvmord og dø fra livet. Når du får hjelp og støtte slik at du får det bedre og situasjonen endres til det bedre, så får du lyst til å leve videre og selvmordstankene forsvinner. For uansett hvor fastlåst og håpløst alt ser ut, så er det mulig å få til en forandring til det bedre. Helt sikkert. Selv om det er fryktelig vanskelig for deg å tro på det akkurat nå.

Selv om du har hatt det vanskelig lenge så betyr det ikke at det må fortsette slik i framtiden! Jeg håper at du kan snakke med f.eks. helsesøster på skolen der du går om det du sliter med av sinneproblemer, ADHD, forholdet til moren din og det du har av selvmordstanker. Helsesøster vil kunne hjelpe deg slik at du får det bedre med deg selv. Vis gjerne helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no.
Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse