Hopp til hovedinnholdet

Føler meg tykk og føler at jeg aldri kan spise

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 160 cm høy og veier 44kg og jeg føler meg så tykk. Jeg føler aldri jeg kan spise. Jeg har laget meg en slags plan om hva jeg får spise. Så jeg har sluttet og spise usunn mat. Det eneste jeg spiser er salat. Og jeg håper virkelig dette hjelper! Jeg trener på fritiden og. Jeg bare føler meg så tykk. Men hvordan annen måte kan jeg bli tynn? Jeg vil på en måte bare slutte å spise. Jeg føler bare meg dårlig og jeg skal begynne med svømming om fem uker å da må jeg være tynn. Det er på en måte bare det at noen er født tynne og andre må kjempe seg for å bli det

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Når jeg leser det du skriver blir jeg bekymret for deg. Jeg får inntrykk av at du oppfatter deg selv tykkere enn du er.

Jeg kan ikke gi deg tips til hvordan du kan bli tynnere når vekten din er så lav sett i sammenheng med høyde og alder. Slanking kan være helseskadelig og forstyrre pubertets-utviklingen. Du kan fint ha svømming med den kroppen du har.

Noen som ønsker å være tynnere forsøker slankekurer. Det kan være helseskadelig. Spis 4-5 måltider om dagen med sunn og variert kost, og vær i aktivitet flere dager i uken. Fysisk aktivitet er også viktig for helsen. Det er viktig at kroppen får næring som er i samsvar med hvor aktiv du er. Jo mer du trener jo mer må du spise. Når man er i puberteten er det ekstra viktig at man ikke mister for mye vekt. Kroppen skal vokse og utvikle seg og alt dette trenger man energi for å gjøre.

Har du spørsmål om vekt er det fint å ta dette opp med helsesøster på skolen eller fastlegen din. Helsesøster har høyde- og vektkurven din som du har fulgt siden du var nyfødt baby. Da kan du få informasjon om hva som er normalt og eventuelt trygge råd om hva du kan gjøre om du trenger å gå opp i vekt eller ned i vekt uten at det går utover din helse.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Myter og fakta om spiseforstyrrelser

En ert på en tallerken (www.colourbox.com)

Det er mange myter om spiseforstyrrelser. Her får du informasjon om hva som er sant og usant.

Les mer

Behandling av spiseforstyrrelser

Hender knyttet sammen med målebånd (www.colourbox.com)

Kan man bli frisk av spiseforstyrrelse? Når bør man ta kontakt? Hvordan kan man bli frisk og hvem kan hjelpe deg? Denne artikkelen gir deg svar.

Les mer

Tidlige tegn på spiseforstyrrelse

Jente ser seg i speilet (www.colourbox.com)

Er du bekymret for at en venninne, en kjæreste, eller et familiemedlem har en spiseforstyrrelse? Noen tegn kan være typiske, selv om det er variasjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser