Hopp til hovedinnholdet

 Jeg er så forferdelig lei av livet. Ingenting gir mening lengre. Som liten pleide jeg å være en positiv, mange hobbyer, Siden jeg fikk sosial angstlidelse, strevet  i 5 år, så føler jeg nesten for å gi opp livet. Jeg får ofte "passive selvmordstanker" som jeg tror det kalles. Kan få det 4-5 ganger daglig. Jeg har mye vondt i kroppen og vil bare være i fred på rommet å spille. Gruer meg til skolen hver dag, men noen dager blir jeg hjemme, angsten. Jeg har mistet mye , jeg pleide å elske å spille piano men nå er det bare meningsløs. Jeg føler meg ofte trist. Har sluttet å henge med de 2 vennene jeg har,jeg føler de ikke liker meg lengre. Jeg blir så fort irritert, ting jeg pleide å le av før gjør meg bare så sint og irritert og får ikke kontroll over det jeg gjør når jeg blir sint. Jeg er veldig redd for meg selv og vet ikke hva som feiler meg. Hva kan jeg gjøre? takk for svar.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er så forferdelig lei av livet. Ingenting gir mening til meg lengre. Som liten pleide jeg å være en positiv jente som hadde mange hobbyer, men helt siden jeg fikk sosial angstlidelse, og har strevet med det i 5 år, så føler jeg nesten for å gi opp livet. Jeg får ofte sånne "passive selvmordstanker" som jeg tror det kalles. Kan få det 4-5 ganger daglig. Jeg har mye vondt i kroppen og vil bare være i fred på rommet å spille. Gruer meg til skolen hver dag, men noen dager blir jeg hjemme pga angsten. Jeg har mistet mye interesse i piano, jeg pleide å elske å spille men nå er det bare meningsløs. Jeg føler meg ofte trist. Har sluttet å henge med de 2 vennene jeg har, fordi jeg føler de ikke liker meg lengre. Jeg blir så fort irritert, ting jeg pleide å le av før gjør meg bare så sint og irritert og får ikke kontroll over det jeg gjør når jeg blir sint. Jeg kan ikke fortsette som dette, jeg er veldig redd for meg selv og vet ikke hva som feiler meg. Hva kan jeg gjøre? takk for svar.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Du beskriver at du har en sosial angst lidelse. Jeg regner med at det er en diagnose som er stilt av en psykolog. Da tenker jeg at den du skal henvende deg til er din terapaut. Det er personen som kjenner deg og som kan og skal hjelpe deg videre. Du beskriver og at du vil være i fred på rommet og spille. Du forteller at du ikke spiller piano lenger. Hva er det du spiller? Da er det mye stillesitting. Sitter du mye stille er det naturlig å få vondt i kroppen.  Så rart det en høres ut så er kroppen vår laget for bevegelse. Er du lite i bevegelse så er det naturlig å få vondt dersom du beveger deg mer enn vanlig en dag.
Vi har alle ansvar for livet og våre valg. Vi kan velge å synes synd på oss selv, noen ganger er det det. Da må vi finne noen å snakke med. Helsesøster på skolen er en samtalepartner. Hun har taushetsplikt og du kan snakke med henne om det meste. Det er bare du som vet årsaken til at du har det som du har det og det er bare du som kan gjøre noe med det. 
Vet ikke om artiklene jeg har lagt med er noe du kan ha glede av, men ta en titt.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer

Opplevd noe ubehagelig på sosiale medier?

Er sosiale medier bare positivt, eller har du andre erfaringer?

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser