Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om han er psykopat.

Jente 18 år
 

Spørsmål

når jeg leser psykopat forklaringene så kjenner jeg meg igjen i mye av det som står der? betyr det at jeg er en psykopat? :O

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

De aller fleste har "psykopatiske trekk", men at man har det betyr ikke at man er psykopat! Jeg skal fortelle deg litt om psykopat, men jeg kan nok trygge deg at du ikke er en psykopat.

En psykopat er en person som ikke har medfølelse for andre mennesker. Han/hun kan være sjarmerende mot mange som ikke kjenner han/hun så godt og samtidig være slem og si og gjøre stygge og nedlatende ting mot sine nærmeste. Mange psykopater bryter lover og regler. Psykopaten føler ingen anger og har ikke dårlig samvittighet for noe som helst og skylder alltid på andre når noe er galt. Dårlig selvinnsikt og store tanker om seg selv er også typiske karaktertrekk for en psykopat.

Du kan lese mer om psykopater her.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror du kan ha god nytte av å kikke litt på.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

- Jeg synes det er vanskelig å takle vonde følelser

Trist gutt (colourbox.com)

Jeg synes ikke det er så lett hele tiden. Noen ganger føler jeg at jeg er deprimert, men jeg tror kanskje jeg er lei meg. Hvordan skal jeg klare å komme meg ut av en vond følelse?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser