Hopp til hovedinnholdet

Sliter med angst. 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Er 19 år og sliter med angst. Det startet for ikke så lenge siden og da fikk jeg panikkangst veldig sjeldent. Nå når jeg har startet på høgskolen, kommer angsten nesten hver gang jeg møter motgang på skolen - når jeg får tilbake oppgaver eller jeg ikke forstår noe. Må blant annet bestå arbeidskravene mine og fikk "dårlig" selv når jeg fikk hjelp av pappa. Sliter med å se hvordan jeg skal klare studiet på egenhånd. Begynner å tro at det blir for tungt/vanskelig for meg. Vet ikke hvem jeg skal snakke om med at angsten min har blitt så ille. Går sjeldent en kveld hvor jeg ikke blir ekstremt deppa og får symptomene på angst. Henger også veldig etter på skolen fordi jeg ikke vil lese for å unngå å få panikkangst. Har det ikke ille hele tiden utenom, men følelsen jeg sitter med når jeg er deppa er så sterk at det positive "betyr mindre". Vet ikke hva jeg skal gjøre, men merker at dette begynner å gå veldig ut over helsen min! Hadde satt pris på litt tips og veiledning, tusen takk:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du sliter med så mye angst at det går utover skolegangen din og livskvaliteten så tenker jeg at det er på tide for deg å skaffe deg hjelp for den angsten du sliter med. Mitt råd til deg er at du snakker med fastlegen din om det du sliter med av angst og at du viser legen din det du har skrevet her til oss i UNG.no. Hvem som er legen din finner du ut på denne linken www.helfo.no. Her kan du også bytte lege dersom du ønsker det. 

Ikke gå alene med det du sliter med av angst! Snakk med fastlegen din slik at du kan få hjelp og på sikt får det bedre med deg selv. Jeg legger ved noen artikler som jeg tror kan være til hjelp for deg. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser