Hopp til hovedinnholdet

Min depresjon ødla forholdet til eksen. Vi sliter på hver vår kant. Begge får hjelp. Jeg vil hjelpe henne, men hun er redd for tunge perioder som kan ødelegge.

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Jeg har fått en depresjon. Depresjonen ødela forholdet til meg og eksen. Jeg vil ha henne tilbake og hun sier at hun vil ha meg tilbake også. Men hun sliter med noen ting selv etter en hendelse som skjedde for rundt et år siden. Hun sier at hun vil at alt skal være bra men at hun er usikker på grunn av at vi sliter begge med vært vårt. Jeg har begynt hos en psykolog og det hjelper meg veldig hun selv går på DPS og hun føler at det hjelper selv. Men hun er redd for at hun eller jeg skal få en tung periode og ødelegge for den andre. Jeg selv føler at når jeg er sammen med henne så er alt mye bedre og at jeg har letter for og åpne meg til psykologen etter jeg har snakket med eksen. Så alt blir så mye lettere for meg da. Men jeg vil så gjerne vite hva jeg kan gjøre for å vise henne at jeg støtter henne og at hun ikke trenger og ødelegge mellom oss hvis hun eller jeg får en tung periode. Hva skal jeg si og hvordan? Jeg ville flyttet himmel og helvette for og få være sammen med henne igjen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Så fint at dere begge får hjelp. Ut fra det du beskriver kan der høres fornuftig ut å jobbe mot å få det bedere på hver deres kant. Da kan dere begge konsentrere dere om å bli bedere uten å ta hensyn til hveranderes dårlige og gode  perioder. Det er ikke egoistisk å jobbe med seg selv for å få det bedere, snarere en styrke å tørre inrømme at det er nødvendig å få jobbe med seg selv i fred og ro. Respekter hennes valg og behov. 
Jeg vil anbefale deg å ta en titt på artiklene jeg har lagt med. Se om du finner noe nyttig der.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser