Hopp til hovedinnholdet

Ønsker å fortsette hos psykolog, men kan ikke betale så mye

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! For tiden går jeg til en psykolog på et studentsenter. Det er et gratis tilbud for studenter, men det er bare et bestemt antall timer du får, og nå har jeg snart brukt opp mine. Hun snakker om at det kanskje kan være greit å henvise meg videre til en annen psykolog. Problemet er at jeg ikke egentlig vet om jeg har råd til det. Jeg har en del ting jeg syns at det hadde vært greit å prate om, og generelt sett føles det som at når jeg har noen fast og prate med, så blir også hverdagen lettere. Det er derimot ikke slik at jeg har problemer som er helt uutholdelige, og som det haster med å få bort. Helt enkelt skulle jeg bare ønske at jeg hadde noen å snakke med, men jeg føler at den grunnen ikke er god nok til å måtte betale for psykolog. Spørsmålet mitt er vel, selv om det kanskje er et dumt et, om det finnes noen helsetilbud der man kan snakke med noen, kanskje type en gang i uken, uten å måtte betale så forferdelig mye for det. Takker så mye for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Flott at du skriver til ung.no. 

Og flott at du ønsker å fortsette å snakke med noen om utfordringene dine. Det finnes mange muligheter. Mange helsestasjon for ungdom rundt om i landet har psykolog tilstede. Det er også mulighet for å snakke med helsesøster på helsestasjon for ungdom om det man har av utfordringer på psykisk helse. 

Foruten helsestasjon for ungdom finnes det noen steder i landet der man har rask psykisk helsehjelp. Der går det også an å få samtaler. Her er det ikke bare psykologer, men alle er kognitiv terapeuter. 

Også er det psykologer. Dersom den psykologen du snakker med på studenthelsetjenesten tenker at det kan være fornuftig å fortsette å snakke med psykolog, så vil de kunne henvise deg til et sted der psykologen har refusjonsavtale. Det betyr at du betaler egenandel for avtalene med psykolog. Og når du har nådd en grense, som i år ligger rundt 2200kr., så slipper du å betale mer. 

Snakk med psykologen din, og fortell at du ikke har lyst og mulighet til å bruke penger på psykologtjenester. Psykologen har nok sikkert noen ideer om hvor det kan være lurt å henvende seg. 

Jeg ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser