Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg slutte å bry meg så mye om hva andre synes om meg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har følt i det siste at jeg ikke er bra nok jeg har følt press for å få mange likes på sosiale medier og kommentarer fra gutter som liker meg og jenter som vil være meg. Jeg er i en vennegjeng hvor dette er normalt og jeg føler meg rett og slett ikke bra nok på den fronten. Kjæresten min slo nettopp opp og jeg har hatt problemer med å spise i det siste, jeg føler rett og slett at jeg har blitt veldig trist og sliten/lei i det siste samtidig som jeg synes jeg ikke har noen grunn for å bli det og at mange har det mye verre enn meg. Så jeg lurer på hvordan jeg kan slutte å bry meg så mye om hva andre synes om meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 14 år!

Ungdomstiden er ikke lett. Dere utsettes for mye press og opplever mye stress i forhold til det. 

Det er mange ungdommer som måler hvor bra de er etter hvor mange likes de får på sosiale medier. Det er lett å sammenligne seg med andre og hvor mange likes en får og så tenke at det har noe med om man er bra nok eller ikke. Men hvem kan egentlig bestemme hva som er bra nok? 

Jeg forstår at du har det vondt etter at kjæresten din slo opp. Det er lett å tenke at man ikke er bra nok når noen ikke vil være sammen med en lenger. Det er ikke så rart at du føler deg trist og sliten når du har kjærlighetssorg. Det er også ganske vanlig å miste matlysten og sove dårlig. Selv om det ikke kjennes sånn ut nå, så vil det etterhvert kjennes mindre vondt. 

Livet går opp og ned, det er ingen som har det superbra hele tiden. Det er helt sikkert noen som har det verre enn deg, men du har også lov til å være lei og trist. 

Det er ikke lett og skulle slutte og være opptatt av hva andre synes om deg. Det krever en del jobb fra deg selv. Og det er lurt å ha noen med på laget som kan heie litt og støtte deg. Foreldrene dine kan være gode å ha som støtte, så jeg vil anbefale deg å fortelle dem hvordan du har det. 

Samtidig kan det være godt å snakke med noen som har litt erfaring med å snakke med ungdom som har det vanskelig. Helsesøster kan være en slik person. Helsesøster har mange gode tips og råd til hvordan du kan øve deg på å bry deg mindre om andre, og mer om deg selv. 

Det kjennes ofte godt å snakke med noen om det som er vondt og vanskelig. Det kan være utfordrende å sette ord på disse tingene, men mange opplever at det gjør ting litt lettere og at man kjenner seg bedre. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser