Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 13 år og når jeg blir sint blir jeg en annen person. Jeg gjør umennesklige ting, som å løpe over fotballbanen på 7 sec. Sprekker en dør, bite noen eller banke non uten å mene det. Det som bekymrer meg er at når jeg er sint spring jeg fort ellers går 100 meter sakte. Det gjør meg bekymret, men det er kult å være rask og. Jeg tenker jeg er anerledes og et supermenneske fra tegneserier. Jeg kan ikke kontrollere det.  

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei nå ska eg fortell dere korleis eg e når eg e sint dere vil nok tru at eg tuller eller oppdiktet men alt eg skriver er sant selv om de hører ik normalt ut Når eg blir sint blir eg en Anna persjon Eg gjer u menneskelige ting som å løpe over heilie fotballbana vår på under 7 sek eller sprekke ein heil dør kun vet å dytte den lit frå mi side ik smelle til d men dytte den litt og den sprekker eller eg kome til og bite nokon når tennene mine klarer å opne en valnøtt ( d gjer eg uansett) eller å banke nokon utan å meine de men d som beskymrer meg mest er når eg springe når eg er sint får da er eg rask , rask san at eg springe øver heile fotball bana unde 7 sek men d kan eg ik kontrollere for eg springe 100 meteren sakte d e eg ik sint men når eg e d e eg et super menneske på en måte dette gjer meg beskymra , selv om d e kult å vere så raskt . Men da e allikavel rart å gå rundt å tenke at eg e anledes og et sant super menneske frå tegneserier og sant . Eg kan ik kontrollere de e ik tull

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det her høres ikke greit ut. Det må virke skremmende for alle som er rundt deg.
Har du snakket med noen om ditt sinne og reaksjonene? Hvis ikke kan du snakke med helsesøster å skolen du går. Hun har taushetsplikt og der kan du snakke uten at det du forteller kommer videre. Nå er det to ting helsesøster må gå videre med. Det er dersom den hun snakker med blir mishandlet eller misbrukt der den bor. Da må hun hjelpe personen til et tryggere sted å bo. 
Du forteller ikke noe om hva som gjør deg sint. Øfte kan det være enklere å kontrollere sinnet dersom en vet årsaken til at en blir sint. 
Er bakgrunn for sinnet ditt foreldrene dine eller hvem du måtte bo hos kan du kontakte familievernkontoret. Føler du at du trenger en fra P.P.Tjenestenkan du snakke med læreren din om at du ønsker å  snakke med noen fra P.P:tjenesten. Fastlegen kan henvise deg til psykolog enten på BUP eller en privat.
Ønsker du å snakke anonymt med et menneske kan du ringe til.Mental Helses hjelpetelefon, tlf: 116 123 Her jobber det personer som har tid til å lytte, og som kan gi deg råd og informasjon? Hjelpetelefonen er et døgnåpent tilbud - 365 dager i året. Nettside: www.sidetmedord.no 
Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 Her møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no 
Ta og en titt på artikkelen jeg harlagt med.
Jeg håper forslagene du kan benytte kan være til hjelp for sinnet ditt.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sorg og krise
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sorg og krise