Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg vurdere å flytte på ungdomshjem.

Gutt 16 år
 

Spørsmål
Hallo, gutt 16 her.

Har bare blitt lei alt i verden.. Det blir snart slutt mellom meg og kjæresten min(vært sammen i 9 mnd, hun har vært den eneste personen som jeg har stolt på siden 2004/05.) Hater meg selv og føler at det er min skyld for at muttern og fattern ble skilt (skjedde da jeg var 8/9 år. Begynte å flytte overalt og har aldri fått et fast bosted.)
Kuttet meg før om åssen livssituasjonen min var, men så traff jeg ei jente som jeg ble kjæreste med og hun hjalp meg igjennom dette. Men nå har hun sagt at det kanskje er best hvis jeg og hun er venner og hun savner friheten ved det å være singel.

Jeg slet no jævlig før jeg traff hun, så hvis det blir slutt har jeg ikke et jævla lyspunkt i livet. Har ikke så mange venner, har en junkie som far og ei mor jeg ser 1 gang i mnd. Bor hos fattern akkurat nå, her er det så rotete og jævlig så jeg blir sur bare jeg tenker på det.
Ble innblandet i en sak med politiet i 2008 (april) og fikk tilbud av Barnevernet om å flytte på Vienkrysst (Sted for psykisk syk ungdom.) Takket nei til det, av en eller merkelig grunn.
Har en bror som har vært borti mye rart før men har nesten ikke kontakt med han lenger, pluss 2 andre brødre som er skikkelig sånn "macho" og de prøver å presse på seg meningene sine på meg (jeg er yngst).
Har mange ganger vurdert å kutte over hovedpulsåren eller hoppe ned fra ei blokk. (bor i blokk). Orker nesten ikke noe lenger. Det lengste jeg har vært deprimert (i strekk, hver dag) er 6 mnd og det lengste jeg har vært "glad" har vært 1 mnd. Har masse humørsvingninger og kan bli lett aggressiv.

Det som hjalp meg med å ikke ta livet mitt var faktisk røyk, musikk, gitar og kjæresten min. Litt merkelig at nikotin skulle "redde livet" mitt.

Men men, som sagt. Har vært slik rar siden 2004/2005 og begynner å bli jævlig lei alt samma.

Hilsen gutt 16 som vurderer å flytte til Vienkrysset.
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du gutt 16!

Det er ikke vanskelig å forstå at du er ganske lei. Den tiværelsen du beskriver er ikke en god en. Det å miste kjæresten er altid vondt og sårt. Det er sjelden man har samme kjæreste som man hadde som 16åring hele livet ut. Det er likevel vondt når forhold går i stykker.

Jeg skjønner at du takket nei til til Vienkrysset da du gjorde, og jeg forståt at du vurderer å takke ja nå. Jeg tror det er en god idè at du takker ja til tilbudet om å få hjelp. Det å kommet et sted hvor du blir tatt vare på og kanskje kan slappe av er sikkert godt for deg. Du kan ta kontakt å høre hva de har å tilby deg. Du trenger litt ekstra støtte nå!

Vennlig hilsen
Familiepsykologen,ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om å tilfredsstille?

Hva er onani?