Hopp til hovedinnholdet

Vennskapet med min bestevenninne er over, nå streber jeg etter en jentevenn.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Eg og bestevennen min sluttet å være venner for noen måneder siden. Og nå i det siste har eg begynt å føle et tomrom. Har ikke lenger den gode vennen om jeg snakker med hele tiden og er med ofte og e glad for å snakke med. Har mange bestevenner men ikke slik som hun var. Så plutselig har jeg begynt å se på jenter og tenke på de, ikke seksuelt eller noe. Men føler jeg streber etter å ha en god jente venn. Tenker mye på det og det er sååå utrolig slitsomt. Men det kan ikke være jeg er homofil sant? For jeg har absolutt ingen følelser for jenter, bare har lyst på en jente venn igjen.. Følte jeg mistet litt meg selv da vi ble uvenner. Og disse følelsene kom etter det, har aldri følt eller tenkt sånn før.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Så leit at du og bestevennen din sluttet å være venner for noen måneder siden. Slike vennskap er verdifulle og jeg forstår at du føler på et tomrom og lengter etter å få en ny venn. 

Samtidig ser jeg at du har tanker og er usikker på om dette handler om at du tiltrekkes av jenter?

Hvem man tiltrekkes og hvorfor, er ofte noe men blir mer bevisst på etter som man får mer erfaring, men det er heller ikke uvanlig at etter som man blir mer moden og voksen, kan se at dette endrer seg.

Det som er viktig er at du uansett skal akseptere deg selv enten du et heterofil, homofil, bifil eller ikke ønsker å klassifisere deg selv verken som det ene eller det andre. Hvem og hva du tiltrekkes av handler også om hvilken situasjon du befinner deg i livet og ikke minst hvilke personer du treffer. Det som er viktig er å være nysgjerrig på seg selv og ikke la seg skremme av følelsene sine.

Det er så mye som spiller inn på tiltrekning og seksuell tenning mellom to mennesker, og når "alt stemmer" og følelser dukker opp, så spiller ikke alltid kjønn noen stor rolle. Noen mennesker har et slags mønster i å tiltrekkes av og tenne på begge eller samme kjønn, mens for andre kan en slik tenning dukke opp ganske overraskende. 

Det viktigste er at du er åpen og ærlig mot deg selv, og gir tid og rom for å bli sikker på hva du liker. Det kan noen ganger være godt å ha noen å snakke med slik at du kan få stilt spørsmål, men også bli møtt med åpenhet og forståelse.

Dette er selvfølgelig opp til deg om du vil eller ikke. Du kan snakke med foreldrene dine eller noen andre voksne du føler at du kan stole på. Du kan også ta kontakt med helsesøsteren på skolen din eller Helsestasjon for ungdom.

Du kan gjerne ringe Ungdomstelefonen til Skeiv ungdom, hvor du snakker anonymt med personer som selv har erfart hvordan det er å finne ut av sin seksualitet og har erfaring og kunnskap om det å være skeiv og å finne tilhørighet i et sosialt nettverk.
Du kan også chattet på youchat.no for å få råd og dele tanker og følelser.

Du kan også benytte deg av den anonyme chattefunksjonen til Sex og Samfunn.

Håper dette kan hjelpe deg.Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

- Jeg er homofil, men tør ikke si det til noen

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Jeg er homofil, men jeg er redd for å fortelle det til familie og venner. Hva skal jeg si, og hva hvis de ikke takler det?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser