Hopp til hovedinnholdet

Lurer på hvordan bedre komme i kontakt med følelsene sine.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg sliter med å føle skikkelig på følelsene mine, det er som om jeg ikke er i kontakt med dem. Forrige gang jeg gråt, var for over 4 måneder siden. Jeg har, så langt tilbake jeg kan huske, aldri vært en særlig "gråte-person". Men der irriterer meg at jeg ikke klarer å gråte, fordi jeg kjenner noen ganger at jeg er på nippet, men klarer veldig sjelden å gi meg selv lov til å gråte. De følelsene jeg skulle ha fått utløp for via å gråte, forblir bare inni meg. Jeg vil bare komme mer i kontakt med følelsene mine, slik at jeg ikke trenger å holde alt inni meg. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tenker at det ikke er noe unormalt å ikke ha gråte på 4 mnd., men jeg forstår det slik at du føler at du ikke har kontakt med følelsene sine. Du opplever dette problematisk, og du ønsker å komme bedre i kontakt med følelsene dine. Det jeg vet hjelper er å snakke med noen om det man sliter med. Det å snakke med noen kan gjøre at man kan få hjelp til å sortere litt i tanke og følelseslivet.

Jeg anbefaler deg å snakke med f.eks. fastlegen din eller med andre voksne i din familie om det du sliter med.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser